prve slike

Genesis predstavio osvježeni G70; ovo je novi izgled luksuzne sportske limuzine

10.09.2020 u 15:06

Bionic
Reading

Novi G70 sadrži poboljšanja koja se usredotočuju na atletski razvoj vanjskog dizajna, unutrašnjost usmjerenu na vozača i najmodernije tehnološke nadogradnje značajki koje se mogu naći u liniji modela Genesis

Genesis, luksuzna marka Hyundai Grupe, je predstavio novi Genesis G70 s nekoliko slika prije početka prodaje koja će započeti u Koreji sljedeći mjesec. Luksuzna sportska limuzina, lansirana 2017. godine, ima atletski dizajn, dinamične performanse vožnje i vodeće sigurnosne značajke. Privukla je takva dostignuća kao što su nagrada Good Design Award 2018. (Transportation Design Division), sjevernoamerički Automobil godine 2019. i priznanje Top Safety Pick+ od strane Američkog instituta za osiguranje sigurnosti na autocestama (IIHS).

Novi Genesis G70 sadrži poboljšanja koja se usredotočuju na atletski razvoj vanjskog dizajna, unutrašnjost usmjerenu na vozača i najmodernije tehnološke nadogradnje značajki koje se mogu naći u liniji modela Genesis.

Karakterističan grb s potpisom postavljen je još niže od četverostrukih svjetala Quad Lamps koje se šire prema van, 'dočarava držanje sprintera' prije trke i naglašava položaj novovog G70, kao najatletskije sportske limuzine tvrtke Genesis.

U profilu, bočni usisnici zraka optimizirani za učinkovitost pokazuju mentalitet koji slijedi formu, dok osjetljiva površina oko prednjih kotača izražava snažne mišiće sportske limuzine.

Stražnja Quad Lamp svjetla nadahnuta letećim krilima logotipa Genesis, jasno se poistovjećuju s prepoznatljivom estetikom Genesisa. G-Matrix mrežice pune širine i difuzori u boji karoserije okružuju ovalne završetke ispušnih cijevi, dodajući završne detalje vanjskom dizajnu.

Unutrašnjost koristi arhitekturu usmjerenu na vozača nalik na kokpit borbenog aviona i dodaje najnovije specifikacije povezivosti. Kako bi se omogućilo besprijekorno korisničko iskustvo, novi 10,25-inčni infotainment sustav sadrži ekskluzivni Genesis UI dizajn koji podržava najnovija bežična ažuriranja (OTA, značajka ažuriranja WiFi-a), način rada Valet i CarPay. Uz to, sustav bežičnog punjenja promijenjen je u vodoravni raspored, povećavajući praktičnost za one koji se stalno mijenjaju veličine pametnog telefona.

'Novi Genesis G70 će privući kupce svojim dinamičnim dizajnom i najnovijim inovacijama u sigurnosti i luksuzu', rekao je dužnosnik Genesisa.

Što se tiče ostalih detalja, iz Genesisa su rekli da će sljedeći mjesec otkriti detaljnije specifikacije. Inačica G70 također je primijećena na testiranju na europskim cestama početkom ove godine.

Genesis već dugo razmišlja o uvođenju na europska tržišta. Njihov je dolazak višestruko odgađan tijekom posljednjih nekoliko godina, iako se čini da je dolazak Genesisa 2020. godine doživio zamah angažiranjem europskog šefa prodaje Enriquea Lorenzana, bivšeg direktora Aston Martina i Maseratija, i tima uspostavljenog u očekivanju uvođenja na tržište. Ipak, Genesis odbija službeno potvrditi planirani datum uvođenja u Europu.