kočnice

[FOTO/VIDEO] Brembo predstavio SENSIFY™, novi pionirski inteligentni sustav kočenja koji integrira umjetnu inteligenciju

25.10.2021 u 18:00

Bionic
Reading

Rezultat je preciznije upravljanje automobilom, povećane performanse i samopouzdanje: jedinstveno iskustvo vožnje. SENSIFY™ je također održivije rješenje kočenja

Brembo je danas predstavio SENSIFY™, novi pionirski inteligentni sustav kočenja koji integrira najnapredniji softver temeljen na umjetnoj inteligenciji sa svjetski poznatim komponentama kočnica tvrtke.

SENSIFY™ kombinira trenutni Brembo proizvodni portfelj čeljusti, diskova i frikcionih materijala s digitalnom tehnologijom i umjetnom inteligencijom kako bi stvorio fleksibilnu i revolucionarnu platformu koja uključuje softver, prediktivne algoritme i upravljanje podacima za digitalnu kontrolu kočionog sustava.

Uz SENSIFY™ kočioni sustav više nije samo zbroj njegovih dijelova, već ekosustav u kojem umjetna inteligencija i softver igraju aktivnu ulogu. Prikupljanje podataka koristi se za poboljšanje iskustva vozača i omogućuje stalno ažuriranje sustava.

Brembo SENSIFY™ Izvor: Promo fotografije / Autor: Brembo

'Uvođenjem SENSIFY™, Brembo pomiče granice mogućeg sa kočionim sustavom, otvarajući potpuno nove mogućnosti vozačima da poboljšaju svoje iskustvo na cesti i prilagode odziv kočnica svom stilu vožnje. SENSIFY™ pruža vozačima duševni mir kakav traže', kaže Daniele Schillaci, Bremboov glavni izvršni direktor.

'SENSIFY™ u potpunosti prihvaća našu viziju - pretvaranje energije u inspiraciju - i to je još jedan značajan korak naprijed u pružanju vrhunskih, inovativnih, inteligentnih i održivih rješenja za automobilsku industriju.'

SENSIFY™, dolazi od spajanja dviju riječi: SENSE to je sposobnost kojom čovjek percipira vanjski signal, poticaj i SIMPLIFY što znači jednostavnost u ugradnji proizvoda u najboljem slučaju u skladu s vozilom. Stoga SENSIFY™ neprestano pruža najbolje od dva svijeta: užitak u vožnji i potpunu sigurnost. Intuitivan je, osjetljiv i gladak; pruža vozaču očekivane performanse kada je to potrebno, u kombinaciji s iznimnom kontrolom.

  • +16
Brembo predstavio SENSIFY™, novi pionirski inteligentni sustav kočenja koji integrira umjetnu inteligenciju Izvor: Promo fotografije / Autor: Marco De Ponti

SENSIFY™ je prirodno evoluirao iz Bremboovog naslijeđa i znanja. Kombinira dizajn najboljih komponenti kočenja s integracijom digitalnog mozga i senzora koji neovisno kontroliraju svaki kotač. Rezultat je preciznije upravljanje automobilom, povećane performanse i samopouzdanje: jedinstveno iskustvo vožnje. SENSIFY™ je također održivije rješenje kočenja. Zahvaljujući optimiziranom djelovanju kočenja na svakom kotaču u kombinaciji s nepostojanjem otpora između pločica i diskova, emisije su minimizirane.

Brembo predstavio SENSIFY™ - tehnički detalji Izvor: Promo fotografije / Autor: Brembo

Nadalje, SENSIFY™ otvara mogućnosti u dizajnu automobila, nudeći veliku fleksibilnost za proizvođače automobila i pojednostavljujući integraciju u bilo koju električnu platformu i platformu motora s unutarnjim izgaranjem – od super sportskog do gradskog automobila i, potencijalno, do najnovijih komercijalnih vozila.

Očekuje se da će SENSIFY™ biti na tržištu od početka 2024.