'Bronco Off-Roadeo Raptor Experience'

[FOTO/VIDEO] 4x4 avantura inspirirana Ultra4 utrkama: Ford organizira školu terenske vožnje za vlasnike Bronco Raptora

10.02.2023 u 14:56

Bionic
Reading

Bronco Raptor Off-Roadeo je kao tečaj majstorske razine Fordovih Off-Roadeo iskustava. Podučavaju vlasnike vještinama potrebnim da iskuse svaki djelić sposobnosti svog Bronco Raptora kako bi mogli steći samopouzdanje i odgovorno vladanje na otvorenom

Mnogi amaterski zaljubljenici u off-road terensku vožnju rijetko imaju priliku upoznati svoj vlastiti terenac toliko dobro da sami odrede koje su granice njih samih kao vozača, ali i njihovog vozila. Stoga je ovih dana naišla na dobar prijam vijest da Ford organizira autentično i impresivno iskustvo visokih performansi za sve one koji posjeduju terenac Ford Bronco Raptor.

Jer, počevši od ovog ljeta, novi vlasnici SUV-a Bronco Raptor će moći provesti Bronco Raptor kroz avanturu inspiriranu Ultra4 utrkama, osvajanjem pustinjskih dina i Baja 'rock-crawling' puzanjem po stijenama izvan Las Vegasa, u Nevadi (SAD).

Iako je ovo autentično iskustvo zasad vezano samo za Sjedinjene Američke Države, nije isključeno da se to ne bi moglo održavati i u Europi.

Ford 'Bronco Off-Roadeo Raptor Experience' Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford Performance

'Kupci Bronco Raptora žele iskusiti svoja SUV vozila u okruženju nadahnutom Ultra4 za koje je razvijen,' rekao je Mark Rushbrook, globalni direktor, Ford Performance Motorsports. 'Baš kao utrka King of the Hammers, naše Bronco Off-Roadeo Raptor iskustvo za naše kupce kombinira sve uzbudljive i nemilosrdne terene i uvjete pustinje Mojave s profesionalnim instruktorima terenske vožnje i Bronco Raptorima koje osigurava škola za Built Wild iskustvo.'

Što je Ultra4 utrkivanje?

Ultra4 je tip vozila, klasa i serija. Ultra4 Racing rođen je iz popularnosti godišnje Griffin King of the Hammers, koja se smatra najtežom jednodnevnom terenskom utrkom.

King of The Hammers održava se početkom godine na javnim površinama u Johnson Valleyju u Kaliforniji.

Utrka je evoluirala od 12 timova koji se utrkuju tek toliko da se mogu s time pohvaliti i kutiju piva, do više od 530 timova koji se natječu pred više od 80.000 navijača osobno i 2 milijuna gledatelja na internetu. Zbog nevjerojatnog uspjeha King of the Hammers, Hammerking Productions stvorio je Ultra4Racing Series, koja je narasla na međunarodnoj razini.

Trenutno Ultra4 ima utrke u SAD-u, Europi, Australiji i Novom Zelandu. Ove se utrke odvijaju i na javnim i na privatnim posjedima diljem svijeta.

Potpuno novi Bronco Off-Roadeo Raptor doživljaj

Uključeno uz kupnju modela Bronco Raptor iz 2022. ili 2023., kupci dobivaju cjelodnevno iskustvo vožnje s profesionalnim uputama dizajnirano samo za ovaj SUV nadahnut modelom Ultra4 u ekskluzivnom objektu za bazni kamp na planini Potosi, domu Bronco Off-Roadeo Nevada, nedaleko Las Vegas Stripa.

Osiguravajući autentičnost, Bronco Off-Roadeo Raptor Experience zajednički su dizajnirali Bronco brand i Ford Performance timovi, Baja i King of the Hammers prvaci i vozači terenskih vozila svjetske klase kao što su Vaughn Gittin Jr., Loren Healy i Brad Lovell, plus vodeći stručnjaci za terensku vožnju u industriji poput Boba Burnsa koji su pomogli u odabiru staza i scenarija za obuku.

Ultra4: Ford Bronco Raptor & Bronco 4400 Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford Performance

'Nikada nije postojao terenski SUV visokih performansi kao što je Bronco Raptor koji možete voziti od salona do najudaljenijih i najzahtjevnijih mjesta', rekao je Dave Bozeman, potpredsjednik, Ford Customer Service Division, i potpredsjednik, Enthusiast Vehicles, za Ford Blue. 'Bronco Raptor Off-Roadeo je kao tečaj majstorske razine naših Off-Roadeo iskustava. Podučavamo vlasnike vještinama potrebnim da iskuse svaki djelić sposobnosti svog Bronco Raptora kako bi mogli steći samopouzdanje i odgovorno vladanje na otvorenom.'

Više od 31.000 vlasnika i gostiju Bronca prisustvovalo je ili se registriralo za sudjelovanje na Bronco Off-Roadeo-u na njegove četiri lokacije u Texasu, Nevadi, Utahu i New Hampshireu.

  • +76
Ford Bronco Off-Roadeo Raptor Experience Izvor: Promo fotografije / Autor: REGINE TRIAS

Promicanje odgovorne vožnje izvan cesta

Novo Bronco Raptor jednodnevno iskustvo dodaje potpuno nove tehničke staze i uzbudljive izazove za izgradnju vještina, dok vježbate Tread Lightly! načela za promicanje odgovorne vožnje izvan cesta. Ovo iskustvo izgradit će poznavanje i povjerenje bez obzira na razinu iskustva, plus profesionalne trenere Bronco Off-Roadea, koji će pokazati vlasnicima kako izvući najviše iz svog Ford Performance SUV-a. Vlasnici isto tako mogu dovesti i svoje goste uz nadoplatu.

Ford Bronco Raptor Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Bronco Off-Roadeo avanture usmjerene na dovođenje više vlasnika u divljinu

Novo Raptor iskustvo pridonosi zamahu širenja Bronco Off-Roadea, nakon objave u studenom da će svi vlasnici i oni koji su naručili Bronco Sport za 2023. sada dobiti besplatan pristup Bronco Off-Roadeo avanturi i upute za vodiča stazom.

Bronco Off-Roadeo avanturistička igrališta uključuju Horseshoe Bay, Texas (u blizini Austina); Mt Potosi, Nevada (blizu Las Vegasa); Moab, država Utah; i Gilford, država New Hampshire. Sve četiri lokacije stavljaju vozače na jednodnevni test na kilometrima uređenih staza dok ih uče o mogućnostima i performansama njihovog modela Bronco s dvoja, četvera vrata ili Sport SUV.