Built Wild

[FOTO/VIDEO] Upoznajte Ford Bronco Raptor, prvi SUV na svijetu inspiriran Ultra4 utrkama

26.01.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Bronco Raptor ima ekskluzivni twin-turbo 3,0-litreni EcoBoost® motor snage više od 400 KS, sustav ovjesa Raptor HOSS 4.0 spreman za utrku, potpuno upakirani čelični okvir visoke čvrstoće i standardne BFGoodrich KO2 gume 37x12.50R17LT za sve terene

Dvije ikone koje su se godinama borile s terenima okupljaju se kako bi preuzele još više: Bronco® i Raptor™. Napravljen za vožnju po pustinji i puzanje po kamenju, potpuno novi Ford Bronco Raptor za 2022. daje terenskim vozilima performanse sljedeće razine.

Ovaj najnoviji član Bronco outdoor marke Built Wild™ SUV-ova, danas ima svoju premijeru kao najsnažniji Bronco ikad i prvi SUV na svijetu nadahnut Ultra4 Racingom. Ford Performance, isti tim koji proizvodi F-150 Raptor, dizajnirao je i projektirao Bronco Raptor kao poziv tvrdokornim off-road entuzijastima.

Ford Bronco Raptor Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Twin-turbo 3,0-litreni EcoBoost® motor

Bronco Raptor je opremljen elitnom off-road tehnologijom i hardverom. Ultra4 Racing oličenje je iscrpljujućeg off-road natjecanja, sa zahtjevnim utrkama kao što je slavni King of the Hammers u dolini Johnson u Kaliforniji, gdje će Bronco Raptor biti izložen 3. veljače. Ford i Bronco će nastaviti kao službeni terenac i SUV serije Ultra4.

Bronco Raptor ima ekskluzivni twin-turbo 3,0-litreni EcoBoost® motor snage više od 400 KS, sustav ovjesa Raptor HOSS 4.0 spreman za utrku, potpuno upakirani čelični okvir visoke čvrstoće i standardne BFGoodrich KO2 gume 37x12.50R17LT za sve terene.

Bronco Raptor je 218 mm širi od osnovnog modela Bronco s četvero vrata za sigurnije skretanje u zavojima pri velikim brzinama. Njegova minimalna udaljenost od tla 333 mm (13,1 inča), 121 mm više od osnovnog modela s četvora vrata.

  • +54
Ford Bronco Raptor Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Uz dodatak Bronco Raptora, Ford još jednom proširuje svoju franšizu terenskih vozila visokih performansi Raptor, koja također uključuje F-150 Raptor za Sjevernu Ameriku i Ranger Raptor za globalna tržišta.

'Raptor je vrhunac naše off-road linije i sada je potpuna linija sa sadržajem i dizajnom dokazanim na utrkama koje ne možete dobiti od bilo koga drugog', rekao je Jim Farley, glavni izvršni direktor Ford Motor Company. 'Samo je Ford mogao stvoriti Bronco Raptor.'

Ford Bronco Raptor Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Osim obitelji Raptor, Ford nudi neusporedivu raznolikost dodatnih vozila visokih performansi i posebnih performansi na cesti i u off-roadu, od Mustanga Shelby GT500, vrhunca Mustangovih uličnih performansi, preko ST linije automobila i SUV-ova, do Tremora obitelj čvrstih terenskih pick-upova F-Serije i Ranger sposobnih za rad.

Ford Performance oslobađa ekstremnu Built Wild sposobnost i izdržljivost. Kako bi napravio prvi SUV na svijetu inspiriran Ultra4, Ford Performance je visoko postavio ljestvicu. Bronco Raptor je morao biti još brži i donijeti više off-road sposobnosti, agilnosti i manevriranja nego što Bronco već nudi.

'Morali smo napraviti Bronco Raptor – to je naše ultimativno vozilo za tvrdokorne off-road entuzijaste koji zahtijevaju nešto više,' rekao je Carl Widmann, glavni inženjer Ford Performance. 'Poput pustinjskih trkaćih terenaca Ultra4, ‘Raptor of SUV’ osvaja pustinjske dine brzinom autoceste i opremljen je terenskom tehnologijom i hardverom na razini natjecanja.'