King of Hammers 2021

[FOTO/VIDEO] Ovo je novi trkaći Ford Bronco serije 4400: Po mjeri izrađeni terenci klase ULTRA4 Unlimited za ekstremnu off-road utrku

02.02.2021 u 10:10

Bionic
Reading

S prototipom Bronco R Race na utrci Baja 1000 i pobjedom Bronco Sporta na Rebelle Rallyju, debi tri trkaća terenca pokazuje sve veću predanost Ford Performancea Broncu za terenska natjecanja

Fordova marka Bronco označava novo poglavlje u svojim brzim terenskim performansama, predstavljajući tri potpuno nova i po mjeri izrađena trkaća terenca Bronco 4400 klase ULTRA4 Unlimite bez ograničenja na terenskoj utrci King of Hammers 2021. u Johnson Valleyju u Kaliforniji, testnom poligonu outdoor marke Built Wild. Ovime marka proširuje svoju off-road prisutnost.

Ford je prošle godine oživio svoj dugovječni model Bronco nakon 24-godišnje odsutnosti za novu obitelj istinskih terenaca. U liniji će se naći verzije s dvoja i četvora vrata izravnog suparnika Jeepa Wranglera s pogonom na sva četiri kotača te verzija Bronco Sport za asfaltiranu cestu.

'King of the Hammers nas je nadahnuo da osiguramo to da svaki serijski Broncov model pruža sposobnost, trajnost i iskustvo brzih terenskih vožnji koje ova rastuća zajednica entuzijasta pokušava stvoriti samostalno', rekao je Mark Grueber, direktor marketinga Bronca. 'Ovi trkaći terenci Bronco 4400 naglašavaju našu predanost Bronco Built Wild sposobnostima i inovacijama na usijanoj off-road utrci.'

Trkaći terenci Bronco serije 4400

Predstavljajući originalnu klasu ULTRA4 Unlimited, koja je pomogla pokrenuti utrku King of the Hammers, terenci Bronco 4400 imaju potpuno prilagođenu cjevastu šasiju s masivnim terenskim gumama i amortizerima dugog hoda. Ispod haube, motori velike snage i prilagođeni sustav 4x4pogona na sve kotače nadovezuju se na trkaće naslijeđe marke Bronco. Kabine pripremljene za natjecanja imaju prve od FIA-e certificirane off-road školjke Pro Pacer XL ORV Recara. Dizajnirana na osnovi prototipa Bronco R Race, vozila Bronco 4400 predstavljaju povratak Broncovih 4x4 terenaca na službene i od nadležnih tijela odobrene terenske utrke.

'Prototipom Bronco R Race na utrci Baja 1000 i pobjedom Bronco Sporta na Rebelle Rallyju debi tri trkaća terenca Bronco 4400 pokazuje sve veću predanost Ford Performancea Broncu u off-road natjecanju', rekao je Mark Rushbrook, globalni direktor Ford Performance Motorsportsa. 'Ova 4x4 vozila napravljena su po uzoru na potpuno nova Broncova SUV vozila s dvoja i četvero vrata, kombinacijom brze vožnje pustinjom i agilnosti puzanja po stijenama.'

Zvjezdana postava vozača Bronca uključuje kolege iz momčadi Fun-Haver Vaughna Gittina Jr.-a i dvostrukog pobjednika King of Hammers Lorena Healyja, plus trostrukog pobjednika Hammersa Jasona Scherera. Sva trojica su vozila po mjeri izrađene Broncove trkaće terence ULTRA4 4400 u klasi Unlimited.

'Ovo je 'ubojita' prilika da Hammersu unesete novi okus Bronca i gurnete marku Bronco dublje na natjecateljsku off-road terensku scenu, istovremeno gradeći temelje za buduća Broncova terenska trkaća vozila', rekao je Gittin Jr.

Marka Bronco imat će nekoliko izloženih vozila, uključujući Bronco R Race Prototype, koji je poslužio kao testni model za proizvodnju Broncovih SUV-ova s ​​dvoja i četvero vrata, a nedavno je završio iscrpljujuću utrku Baja 1000. Također, tu će biti Bronco Sport, koji je pobijedio u svojoj klasi na Rebelle Rallyju 2020. Uz to, jedan još neviđen Broncov model debitira uživo ove srijede na King of Hammersu.

Potpuno novi Broncovi modeli s dvoja vrata, četvero vrata i Bronco Sport pružit će mnogim entuzijastima prvi pogled izbliza na potpuno novu obitelj robusnih SUV-ova - s medijskim pogonima Bronco Sporta i ponudama nuđenima tijekom cijelog tjedna.

  • +19
Ford Bronco 4400 ULTRA4 Unlimited za King of Hammers 2021 Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford Performance

Službeni terenci i SUV-vozila ULTRA4

Prema američkom poimanju, truck podrazumijeva pravi, off-road sposoban radni terenac dok se pod pojmom SUV podrazumijeva obiteljsko terensko vozilo nešto nježnije građe.

Utrka King of the Hammers sastoji se od staza od 90 milja (približno 144 kilometara) preko brzih pustinjskih pijesaka i penjanja po stijenama po nezgodnom terenu. To je jedno od najekstremnijih terenskih natjecanja na svijetu. Svake se godine okupi masa gledatelja u neplodnoj Johnson Valley u Kaliforniji kako bi gledali utrku, a još milijuni gledaju je na internetu.

Ovogodišnja manifestacija započinje kvalifikacijama danas u utorak 2. veljače. Službena utrka je u subotu, a očekuje se 450 timova iz cijelog svijeta u modificiranim serijskim i ekstremnim terenskim vozilima. Svi koji žele uživo gledati ovo ekstremno off-road natjecanje mogu to učiniti na ovoj poveznici.

Ford nije otkrio detalje o motoru u modelu Bronco R, a jedina informacija koja je poznata javnosti je ta da koristi twin-turbo motor EcoBoost.