uoči premijere

[FOTO] Upoznajte Renault Hippie Caviar Motel, mobilni bazni kamp na struju za avanturiste i sportske entuzijaste

25.08.2022 u 10:22

Bionic
Reading

Ovaj izložbeni automobil, izgrađen oko potpuno novog Renault Kangoo E-Tech Electric, mobilno je utočište za avanturiste i ljubitelje sporta koji vole široke otvorene prostore

Renault s konceptnim modelom Hippie Caviar Motel, predstavlja studiju vozila za slobodno vrijeme za sve vrste aktivnosti na otvorenom s isključivo baterijskim pogonom. Izložbeno vozilo temelji se na novom modelu Kangoo L2 E-Tech Electric kombijem za gradsku dostavu u novoj dugoj verziji. Renault Hippie Caviar Motel će biti predstavljen 19. rujna na sajmu IAA Transportation u Hannoveru.

Renault je prošle godine predstavio izložbeni automobil Hippie Caviar Hotel baziranom na modelu Trafic kako bi odgovorio na 'sve veću čežnju za putovanjima i prilikama za promatranje prirode u idiličnim okruženjima dok uživate u udobnosti i pogodnostima hotela s 5 zvjezdica'.

I dok je 'Hotel' predstavljao kampiranje na najvišoj razini luksuza, novi izložbeni automobil je svestran i agilan suputnik za izlete na otvorenom i sportske aktivnosti.

Domet od 258 kilometara i mogućnost punjenja strujom za udaljenost od 170 kilometara u samo 30 minuta omogućuju i duža putovanja na selo ili na 'vodu'. Njegov motor razvija 90 kW (120 KS) napajan je baterijom od 45 kWh koja se može puniti do 80 kW DC.

Hippie Caviar Motel ima pametne opcije za pohranu iznutra i izvana tako da se sportska oprema može lako i jednostavno pohraniti. Krovni nosač omogućuje prijevoz skija, a istovremeno ostavlja mjesta za veliki panoramski krov kroz koji se može uživati u zvjezdanom nebu sa stražnje klupe koja je pretvorena u ležaj.

Renault Hippie Caviar Motel izložbeni automobil Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Uz baterijsko-električni pogon, Renault Hippie Caviar Motel daje doprinos zaštiti klime i očuvanju resursa korištenjem recikliranih materijala. To uključuje, primjerice, police i unutarnji pod od recikliranih guma i ponovno korištenog pluta.

Da podsjetimo, Renault je predstavio i potpuno novi Renault Trafic SpaceNomad, prvu prerađenu inačicu kombija koja je stigla na tržište prošlog srpnja.