uoči premijere

[FOTO] Mercedes najavio premijeru EQS-a: Potpuno električna luksuzna limuzina započinje novu eru 'trokrake zvijezde'

02.04.2021 u 14:59

Bionic
Reading

EQS će, prema Mercedesu, 'oduševiti vozače i putnike jedinstvenom fuzijom tehnologije, dizajna, funkcionalnosti i povezanosti'

Mercedes-EQ će predstaviti potpuno električnu luksuznu limuzinu EQS na digitalnoj svjetskoj premijeri na internetskoj platformi 'Mercedes me' media u četvrtak, 15. travnja 2021. u 18.00 sati. Članovi Upravnog odbora Ola Källenius, Britta Seeger, Markus Schäfer i Sajjad Khan, kao i Gorden Wagener, glavni direktor dizajna, ukratko će predstaviti tehničke značajke EQS-a, koji omogućavaju prema Mercedesu 'progresivan luksuz za sva osjetila, najavljujući početak nove ere za tvrtku'. Svjetsku premijeru EQS-a možete pogledati uživo na ovoj poveznici ili kasnije kao video na zahtjev.

O ovom, za njemačkog proizvođača premium automobila, izuzetno bitnom modelu smo pisali u siječnju kada smo najavili kako Mercedes-Benz EQS dolazi s jedinstvenim zaslonom MBUX Hyperscreen, koji gotovo da nudi veliko kino u automobilu.

Što se tiče koncepta dizajna, novi EQS bliski rođak nove S-klase, izgrađen je na posve električnoj arhitekturi. Bit će to njihov prvi model zasnovan na ovoj novoj arhitekturi za električna luksuzna i executive vozila. Ovaj potpuno novi koncept omogućio je rigorozni Dizajn namjene: s jednim lukom linije i dizajn kabine prema naprijed s brzom vožnjom, EQS se jasno razlikuje od vozila s motorima s unutrašnjim izgaranjem čak i na prvi pogled.

To je dodatno naglašeno crnom pločom i dizajnom prednjih i stražnjih svjetala. Najviši standardi u pogledu funkcije i aerodinamike ruku pod ruku s inovativnom estetikom.

  • +6
Mercedes EQS uoči premijere Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Filozofija dizajna Senzualne čistoće, u kombinaciji s progresivnim luksuzom, ogleda se u izdašno oblikovanim površinama, smanjenim zglobovima i glatkim prijelazima.

EQS će, prema Mercedesu, 'oduševiti vozače i putnike jedinstvenom fuzijom tehnologije, dizajna, funkcionalnosti i povezanosti'. Istodobno, olakšati će im svakodnevni život u mnogim područjima uz podršku umjetne inteligencije (AI). EQS će biti lansiran na tržište krajem ljeta i postavljat će nove standarde u ofenzivi modela Mercedes-EQ.