RESTART

Ford ponovno započinje proizvodnju u europskim tvornicama, prednost imaju već naručena vozila

12.05.2020 u 08:42

Bionic
Reading

Od prošlog tjedna Fordova vozila ponovno silaze s proizvodnih linija u većini pogona u Europi, a proizvodni kapaciteti će se postupno popunjavati

Nakon gotovo dvomjesečne obustave uzrokovane pandemijom koronavirusa, od prošlog tjedna, Fordova vozila ponovno silaze s proizvodnih linija u tvornicama Saarlouis i Köln u Njemačkoj, Craiova u Rumunjskoj i Valencia u Španjolskoj. Proizvodnja će se ponovno pokrenuti u tvornici motora u Valenciji 18. svibnja, dok će datum nastavljanja Fordovih tvornica Dagenham i Bridgend u Velikoj Britaniji biti potvrđen naknadno.

U prvoj fazi ponovnog pokretanja većine pogona u Europi, proizvodnja započinje s niskom razinom iskorištavanja kapaciteta te će se postepeno povećavati tijekom sljedećih nekoliko mjeseci. Prednost u proizvodnji imaju već naručena vozila kako bi se vrijeme isporuke skratilo što je više moguće.

U svim proizvodnim objektima propisani su Fordovi globalni standardi o protokolima, distanci, zaštiti zdravlja i sigurnosti zaposlenika. Od svih zaposlenika se svakodnevno traži da naprave postupak samoprocjene zdravstvenog stanja te da koriste obvezni osobni 'care kit', odnosno zaštitne setove koji uključuju Fordove maske za lice i druge higijenske potrepštine.

Ford pokreće ponovno proizvodnju u europskim tvornicama Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford Europe