Ažuriranje modela

Ford osvježio Kugu: Izvrsni hibridi, besprijekorna povezanost i najnovije generacije sustava za pomoć u vožnji

17.01.2024 u 17:43

Bionic
Reading

Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid AWD daju značajno poboljšano ubrzanje, uz smanjene emisije elektrificiranog iskustva vožnje. Nudeći do 2100 kg mogućnosti vuče

Ford je danas predstavio novu Kugu, za koju kaže kako je to ključni model koji nadahnjuje vozače da prihvate električnu budućnost. Inače, Ford Kuga je, prema najnovijim dostupnim podacima JATO Dynamicsa i IHS Markita, europski najprodavaniji plug-in hibrid (PHEV) za 2021., 2022. i na putu da to postane i 2023.

Ford Europe izvještava o prodaji za svojih 20 europskih tradicionalnih tržišta: Austrija, Belgija, Velika Britanija, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Španjolska, Rumunjska, Švedska i Švicarska.

Odvažna i samouvjerena nova Kuga nudi iznenađujuće performanse hibridnih pogonskih sklopova, pogodnost besprijekorne povezanosti i čitav niz sustava za pomoć u vožnji najnovije generacije koji je čine idealnim suputnikom u svakodnevnim avanturama.

Osvježena Ford Kuga Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford News Europe

Nova Kuga nudi sljedeće motore: benzinski trocilindrični 1,5-litreni EcoBoost snage 150 KS (110 kW) s FWD pogonom i ručnim 6-brzinskim mjenjačem, benzinski četverocilindrični 2,5-litreni hibrid snage 180 KS (132 kW) i FWD pogonom te isti motor snage 183 KS (135 kW) s AWD pogonom, kao i četverocilindrični 2,5-litreni plug-in hibrid (PHEV) snage 243 KS (179 kW) s FWD pogonom i Ford ovim automatiziranim mjenjače s kontinuirano promjenjivim omjerom.

Nova serija Kuge, proizvedene u Europi i dizajnirane za europske vozače, nudi do 69 km čiste električne vožnje za korisnike Kuge PHEV koji mogu iskoristiti prednosti kućnog ili javnog punjenja. Za vozače koji možda nemaju praktično punjenje pri ruci, potpuno hibridna Kuga Hybrid nudi praktičnost i udobnost elektrificiranog pogonskog sklopa, s dometom vožnje do 900 km s jednim spremnikom goriva i do 64 posto čisto električnog pogona vožnja u gradu.

I Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid AWD daju značajno poboljšano ubrzanje, uz smanjene emisije elektrificiranog iskustva vožnje. Nudeći do 2100 kg mogućnosti vuče, vučna snaga pobjeđuje sve konkurente i znači da je nova Kuga u stanju povesti sve, od velike karavan prikolice do prikolice za prijevoz brodice ili za prijevoz konja.

Svjež dizajn i besprijekorna povezanost

Nova Kuga je evoluirala i iznutra i izvana, sa svježim, samouvjerenim dizajnom. Pametni Titanium, sportski ST-Line i robusni modeli Active imaju jedinstvene značajke dizajna i prepoznatljive osobnosti. Privlačna LED svjetlosna traka pune širine uokviruje novi dizajn prednje rešetke, koja ponosno prikazuje Fordov plavi ovalni grb, naglašavajući njegovu snagu i svrhu.

Unutra, nova Kuga ima Fordovu posljednju generaciju infotainment sustava SYNC 4 koji nudi dvostruko veću računalnu snagu od prethodnog sustava. Besprijekorno se integrira s pametnim telefonima, ima 5G povezivost za brzi pristup informacijama, navigaciju povezanu s oblakom koja pomaže da ostanete ispred gužve, s bežičnim Apple CarPlayom i Android Auto za pristup ključnim aplikacijama i informacijama bez kabela. Alexa Built-in je također standardna, tako da vozači i putnici mogu postavljati pitanja ili davati naredbe čak i bez spojenog pametnog telefona.

SYNC 4 također podržava vozače u maksimalnom iskorištavanju mogućnosti vuče nove Kuge, s funkcijom Trailer Connection Checklist za provjeru povezivanja prikolice koja pomaže u podržavanju sigurnosti i sigurnih veza. Navigacija za vuču prikolice (Trailer Tow Navigation) omogućuje vozačima da unesu dimenzije svog automobila i prikolice kako bi SYNC 4 mogao odabrati rutu za izbjegavanje uskih zavoja, niskih mostova i drugih prepreka.

Vrhunska tehnologija 

Napredna tehnologija za pomoć u vožnji podržava ugodnu vožnju bez napora čak i u najizazovnijim uvjetima. Nova generacija prilagodljivog tempomata sada može automatski kočiti za zavoje i raskrižja, kao i za drugi promet, dok sustav kamere od 360 stupnjeva nudi pogled iz zraka tako da su parkiranje, priprema za spajanje prikolice ili čak korištenje automatske autopraonice jednostavni.

Praktičnost je u središtu unutrašnjosti nove Kuge, nudi udobnost i praktičnost spremnu za avanture u gradu i izvan njega. Klizna sjedala u drugom redu mogu povećati prostor za noge na preko jedan metar za putnike straga ili stvoriti do 150 litara dodatnog prtljažnika. Dodatna udobna sjedala odobrena od strane vodeće organizacije za zdravlje kralježnice pružaju potporu tamo gdje je najpotrebnija.

Ova svježa linija Kuge može se pohvaliti novom Active serijom, savršenom za one koji žele najrobusniju Kugu, kako izgledom tako i mogućnostima, i sposobnu nositi se s podlogama uključujući pijesak ili blato.

  • +20
Osvježena Ford Kuga Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Napredna tehnologija osvjetljenja pomaže poboljšati udobnost i samopouzdanje za vozača, s potpunim LED prednjim svjetlima uključujući automatsku kontrolu dugih svjetala kao standard. Dostupna Dynamic Pixel LED prednja svjetla koriste podatke o navigaciji i kameru postavljenu na vjetrobranskom staklu za čitanje prometnih znakova, mijenjajući uzorak svjetla u zavojima, križanjima i kružnim tokovima kako bi bolje osvijetlili pješake i bicikliste.

Nova Kuga se proizvodi u Europi u Fordovoj naprednoj tvornici u Valenciji u Španjolskoj, gdje 3D ispis dijelova pruža vrlo preciznu i održivu proizvodnju. Umjetna inteligencija radi ruku pod ruku s inženjerima kako bi osigurala najviše standarde kvalitete i proizvodnje.

Za kraj, treba reći kako nova Kuga ulazi u prodaju ovaj mjesec.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'