TISUĆU I JEDNA NOĆ

Dacia pojasnila funkcioniranje opreme za aktivnosti na otvorenom: Sleep Pack rješenje za svestrani Jogger

21.12.2023 u 16:24

Bionic
Reading

Osim Joggera, posebnom verzijom paketa Sleep Pack za aktivnosti na otvorenom će se moći opremiti i potpuno novi Duster, koji također omogućuje njegovu transformaciju u bazni kamp na kotačima

Da je Dacia, kao marka s odličnim omjerom cijene i kvalitete, evoluirala posljednjih godina nije više iznenađenje. Ono što je marka u sastavu Renault grupe prezentirala na danima Dacije u Parizu ujesen prošle godine ideja je koja se svidjela mnogima, već u samom startu.

Naime, Dacia je krenula u Outdoor smjeru - aktivnosti na otvorenom - i to vrlo pristupačnim i prilično domišljatim rješenjima. Vidjeli smo to i na Danu marke u Pleternici u listopadu ove godine, gdje su prikazana rješenja za kampiranje koja su vezana na, prije svega, model Jogger.

Umjetnost života na otvorenom više nije sezonska aktivnost za korisnike Joggera opremljene paketom za spavanje. Nakon što se rolete postave na prozore, Jogger postaje spavaća soba otporna na vjetar, kišu i svjetlost... tijekom cijele godine.

Unatoč dolasku jeseni, tempo narudžbi ostao je brz, s više od stotinu novih kupaca svaki mjesec koji su naručivali svoj Sleep Pack sa svojim novim Joggerom ili putem postprodaje (svi Joggeri su kompatibilni). Ovdje treba napomenuti kako se na modelu Jogger sa 7 sjedala, dva sjedala u trećem redu moraju se ukloniti kako bi se instalirao Sleep Pack.

Sleep Pack od ožujka 2023. dostupan za naručivanje

U prosincu je prijeđena prekretnica od tisuću prodanih primjeraka prvog artikla Dacije iz asortimana dodatne opreme InNature. Inovativni Sleep Pack može pretvoriti Jogger u spavaću sobu za dvoje u nekoliko minuta.

Dacia Jogger Sleep Pack: pogled sa strane Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Dacija je pojasnila detalje, pa je tako vrlo zorno pokazala kako se Sleep Pack sastoji od drvene kutije, napravljene da stane prtljažnik Joggera, koja se za nekoliko minuta rasklapa u veliki bračni krevet s madracem. Madrac prekriva cijeli stražnji dio automobila, od stražnjeg dijela prednjih sjedala, preko preklopljene klupe u drugom redu i van preko vrata prtljažnika. Konačni prostor za spavanje je posebno velikodušan, može se pohvaliti dužinom od 190 cm, širinom do 130 cm, s minimalnom visinom krova od 60 cm.

Kada je Sleep Pack kutija potpuno zatvorena u prtljažniku Joggera, može pružiti do 220 litara prostora za pohranu, sigurno izvan pogleda ispod poklopca prtljažnika.

Dacia Jogger Sleep Pack: pogled sa stražnje strane Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Vrata kutije Sleep Packa mogu se preokrenuti unatrag kako bi se oblikovao stol s pladnjem koji se može koristiti za udobno uživanje u obroku pod zaštitom otvorenih stražnjih vrata prtljažnika Joggera.

  • +6
Dacia Jogger Sleep Pack Izvor: Promo fotografije / Autor: Dacia

Kutija Sleep Pack teži samo 50 kg, tako da se po potrebi može lako izvaditi iz automobila. Može stati na bilo koji Jogger, uključujući i one koje su kupci već kupili. Kupci mogu poboljšati svoju 'spavaću sobu' dodatnim dodacima kako bi optimizirali udobnost. Dodatna oprema uključuje rolete za sve prozore i vanjski šator koji se povezuje sa stražnjom stranom Joggera za prostraniji smještaj pod zvijezdama.

Uskoro i u novom Dusteru

Izlaskom na tržište nove generacije SUV-a Dustera ova zanimljiva Outdoor priča se nastavlja. Potpuno novi Duster ne bi mogao biti lansiran bez posebne verzije paketa Sleep Pack, koji također omogućuje njegovu transformaciju u bazni kamp na kotačima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'