FACELIFT

Citroën predstavio osvježeni ë-SpaceTourer: Temeljito revidiran i dostupan u dvije duljine za smještaj do 9 putnika

05.01.2024 u 11:56

Bionic
Reading

U Europi je novi SpaceTourer dostupan samo u verziji ë-SpaceTourer s posebno potpunom i učinkovitom ponudom električnih motora, s do 350 km autonomije (WLTP mješoviti ciklus)

Citroën je predstavio novi SpaceTourer, kombi koji napreduje na svim razinama. Naravno, riječ je o facelift, ažuriranoj verziji za 2024. godinu.

Dostupan u dvije duljine za smještaj do 9 putnika, postaje elegantniji s prednjim dijelom koji uključuje novi stilski identitet Citroëna, udobniji i povezan posebno s posljednjom generacijom infotainment sustava te još praktičniji s pametnijim spremištima. Sa snažnim i izražajnim dizajnom, modularnošću koja omogućuje višestruke konfiguracije, iskustvom ugode u kabini u svim situacijama, ovaj pokretni salon modernije nego ikad odgovara na sve potrebe.

Novi SpaceTourer savršena je ilustracija Citroënova znanja i iskustva u razvoju svestranih i prostranih automobila u kojima je život dobar. Modeli vjerni vrijednostima marke, iznimna udobnost i pametan dizajn, koji olakšavaju intenzivan život s mnogo lica. Praktičan i jednostavan za svakodnevnu upotrebu, on nije samo idealan veliki monovolumen za sva plemena, bilo obiteljski, prijateljski, sportski, itd., nego je također više nego ikad vozilo prikladno za profesionalce u prijevozu ljudi.

U ponudi u svojoj električnoj verziji u Europi, njegova autonomija se povećava do 350 km (WLTP mješoviti ciklus, čeka se odobrenje) kako bi se osigurala velika svestranost upotrebe i ponudila odgovorna mobilnost uz cijenu po osobi. Za profesionalce, ovo je način da budu igrači u energetskoj tranziciji, poboljšaju sliku okoliša, posebno za pružatelje usluga prijevoza, pristupe reguliranim područjima, uživaju u udobnosti vožnje bez premca i kontroliraju svoje troškove. U kombinaciji s novom aplikacijom e-ROUTES, čak će moći iskoristiti i pravog osobnog asistenta za planiranje svojih najdužih putovanja.

Vanjski i unutarnji dizajn

SpaceTourer ima fluidan dizajn koji istovremeno izražava snagu i energiju. To je kombi pun karaktera koji zna kako kombinirati eleganciju i uporno, mišićavo držanje.

Temeljito revidiran, donosi novi SpaceTourer u novi Citroënov dizajnerski identitet. To je posebno vidljivo na rešetki koja uključuje novi ovalni logo marke. Ovaj novi amblem ima snažan, vrlo grafički potpis, koji unosi dašak modernosti na lice vozila. Ovaj je logotip s obje strane povezan s projektorima vrlo elegantnom crnom prugastom trakom koja preuzima uzorke 'ševrona'.

Prednja svjetla su redizajnirana i također imaju prepoznatljiv znak novog Citroënovog identiteta: svjetlosni potpis. Karakterizira ga okomita traka koja spaja dvije horizontalne pruge. Nudeći vrlo strukturirano čitanje, ovaj potpis je lako prepoznatljiv i također donosi modernost u prvi plan.

Ovaj novi prednji blok ima veliku homogenost i gustoću. Izražava robusnost i širinu. Skladno pristaje uz ostatak siluete što pokazuje veliku jednostavnost. Dvije nove metalik nijanse obogaćuju paletu od 5 boja karoserije: Titanium Grey i Kapari Green koje nadopunjuju Kaolin White, Steel Gray i Perla Nera Black. Poklopci glavčina kotača sadrže novi logotip u središtu, dok novi aluminijski naplatci od 17 cola dobivaju karakter s novim 'spider' središtem kotača s novim logotipom.

Iznutra se nova armaturna ploča ističe jedinstvenim dizajnom koji spaja eleganciju i još više praktičnosti. Time ističe tehnologiju s novim 10-inčnim središnjim HD zaslonom osjetljivim na dodir, posebno na gornjem dijelu, te pojačava svoju funkcionalnost povećanim, brojnijim i sve pametnijim prostorima za pohranu. Na primjer, držači za čaše koji se nalaze na gornjem dijelu svake strane evoluirali su kako bi mogli primiti i pametne telefone, što je sigurniji način postavljanja ovog bitnog predmeta. Sa svoje strane, novi gornji prostor za pohranu u središnjem dijelu se širi i sada može primiti tablete. Na gornjim je razinama zatvoren poklopcem radi veće sigurnosti.

U svom središnjem dijelu, armaturna ploča predstavlja novo kontrolno sučelje koje prima birač brzine i načina vožnje, kao i povećanu pohranu koja integrira područje bežičnog punjenja za pametne telefone. Njegov volumen pun je napetih linija i uravnoteženo se uklapa u cjelokupni stil ploče. Dekor s efektom aluminija unosi posebnost u ovo područje. U istom duhu, još jedan ukras obojen jakim sivim tonom prelazi cijelom širinom između donjeg i gornjeg dijela ploče.

Upravljač je također nov, s raznim integriranim kontrolama (telefon, audio sustav, pomoć u vožnji itd.) i može se grijati. Funkcionalniji i ergonomičniji, njegov stil je također strukturiraniji što mu, uz novi logo na središnjem jastuku, daje moderniji izgled.

Veliki središnji HD zaslon od 10 inča i najnovija generacija infotainment sustava

Budući da kupci ovih velikih jednovolumenskih vozila imaju ista očekivanja kao i bilo koje drugo vozilo u ultra-povezanom svijetu, novi SpaceTourer poduzima novi korak u smislu povezivanja u vozilu. Bilo u kvaliteti zaslona ili u infotainment uslugama, novi SpaceTourer nudi najbolje za život u vozilu u skladu s vremenom.

100 posto digitalna ploča s instrumentima od 10 inča sada je standardno ugrađena u sve nove SpaceTourere. U boji, omogućuje vozaču da personalizira prikaz ključnih informacija uz uživanje u estetskoj kvaliteti grafike visoke razlučivosti.

Novi SpaceTourer dobiva novi infotainment sustav My Citroën Play koji se temelji na novom 10-inčnom HD ekranu osjetljivom na dodir koji se nalazi u sredini armaturne ploče. Inspiriran ergonomijom pametnih telefona, osiguravajući veliku jednostavnost korištenja i veliku fluidnost, ovaj zaslon osjetljiv na dodir omogućuje vam upravljanje multimedijskim okruženjem poput glazbe ili telefona, kao i funkcijama konfiguracije vozila. Omogućuje bežičnu replikaciju vašeg pametnog telefona putem funkcije Wifi zrcaljenja, kompatibilne s Android Auto i Apple CarPlay. Nudi prirodno, ultra-glatko prepoznavanje glasa koje ovaj medijski sustav pretvara u pravog osobnog asistenta.

U svojoj najnaprednijoj verziji, My Citroën Drive Plus, uključuje povezanu 3D navigaciju koja uzima u obzir prometne uvjete u stvarnom vremenu. Posebno praktičan bežični punjač za pametne telefone (opcija) nalazi se na središnjoj konzoli, nadohvat dva suvozača. Novi SpaceTourer ima do 4 USB C utičnice (dvije na armaturnoj ploči i dvije u drugom redu) i dvije 12 V utičnice.

Svestran, moderan i udoban kombi

Novi SpaceTourer nudi učinkovitu arhitekturu koja služi stanovanju i praktičnosti te je prilagođena svim namjenama. Nudi prostor u vozilu, modularnost, volumen prtljažnika i kvalitete ceste koje svako putovanje čine trenutkom opuštanja, bez obzira na profil njegovih putnika. Vrlo funkcionalan i modularan, prilagođava se svim potrebama.

Pametan i funkcionalan za prilagodbu svim situacijama

Idealan je svakodnevni suputnik bilo na selu ili u gradu. Svojom visinom od 1,90 m može lako pristupiti parkiralištima. Svestran i koristan, dostupan je u dvije duljine karoserije, M (4,98 m) i L (5,33 m), može primiti do 9 putnika s brojnim dostupnim konfiguracijama rasporeda. Novi Citroën SpaceTourer nudi više konfiguracija 'à la carte' koje se prilagođavaju svim željama i namjenama.

Novi SpaceTourer nudi mnoštvo konfiguracija. U ponudi su verzije s 5, 7 ili 8 sjedala, dok će profesionalci pronaći prilagođeno rješenje prema potrebama koje može prevoziti 5 do 9 osoba, uključujući paket Business Lounge, vrhunsku verziju u kojoj je 2. red okrenut je unatrag i može primiti do 7 osoba.

Stražnja sjedala mogu se jednostavno ukloniti kako bi se stvorio potpuno ravan pod i pružio optimalan volumen za najglomaznije predmete.

Bočna klizna vrata mogu biti motorizirana. Pravi plus, na primjer za vozače ë-SpaceTourer Business ili Business Lounge, budući da ih mogu kontrolirati s prednjeg dijela vozila kako bi otvorili ili zatvorili klizna vrata, čime se izbjegava da ih putnici moraju rukovati.

Osim toga, ima bočna klizna vrata bez upotrebe ruku, funkciju koja omogućuje otvaranje i zatvaranje bočnih vrata bez kontakta, dok su obje ruke slobodne. Jednostavnim prolaskom noge ispod kuta stražnjeg branika, vozilo se otključava i automatski se otvaraju bočna vrata na strani na kojoj se nalazite. Prava prednost, primjerice za postavljanje mlađe djece u dječju sjedalicu ili utovar prtljage.

Stražnji prozor koji se otvara, omogućuje optimalno punjenje prtljažnika u jednom potezu ili lakši pristup u slučaju nedostatka prostora za otvaranje stražnjih vrata.

Moderna vizija segmenta

Tehnološki model sa snažnim karakterom, mišićavim linijama i izvanrednim dinamičnim ponašanjem, predstavlja modernu viziju segmenta koji je snažno evoluirao prema više automobilskih kodova. Pruža visoku razinu udobnosti za dobrobit tijela i duha, s gostoljubivom unutrašnjošću, povišenim položajem za vožnju i staklenim krovom. Dobro osjećanje pojačano visokom akustičkom obradom u kombinaciji s optimalnom udobnošću vožnje.

ë-SpaceTourer nudi 17 praktičnih pomagala za sigurnu vožnju bez stresa. Tehnologije koje olakšavaju život, kao što su ulazak i pokretanje bez ključa, pomoć pri kretanju na uzbrdici, kamera za vožnju unatrag s Top Rear Vision, prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go, kao i tehnologije za povećanje sigurnosti uključujući automatsko kočenje u nuždi s detekcijom pješaka i biciklista , upozorenje za pozornost vozača, pomoć pri održavanju trake, upozorenje na sudar, automatsko prigušivanje prednjih svjetala i prepoznavanje prometnih znakova.

  • +8
Citroën ë-SpaceTourer za 2024. Izvor: Promo fotografije / Autor: MARC and DAVID

Servoupravljač je sada električno potpomognut (umjesto elektro-hidrauličkog) kako bi se smanjio napor i poboljšala manevarska sposobnost.

Električni pogon

U Europi je novi SpaceTourer dostupan samo u verziji ë-SpaceTourer s posebno potpunom i učinkovitom ponudom električnih motora, koji dalje napreduje kako bi ponudio do 350 km autonomije (WLTP mješoviti ciklus, trenutno je u postupku odobravanja).

Novi ë-SpaceTourer posebno je prilagođen potrebama profesionalaca (šatlovi, taksiji, itd.), zajednica, tvrtki, klubova i udruga, obitelji. Jamči im dostatnu autonomiju za veliku većinu njihovih dnevnih putovanja, neviđenu udobnost vožnje koja je glatka, bez buke i vibracija, pristup reguliranim zonama s nultom emisijom CO2 i smanjene troškove korištenja.

Motor od 100 kW (136 KS) ostaje dostupan s dvije vrste litij-ionskih baterija, omogućujući svakom kupcu da odabere onu koja najbolje odgovara njihovoj aktivnosti na temelju njihove upotrebe i preferencija. Baterija od 50 kWh nudi domet od 224 km (WLTP mješoviti ciklus, čeka se odobrenje) što je savršeno prilagođeno, na primjer, dnevnim prijevozima između centra grada i zračne luke. Svestraniji nego ikad, ë-SpaceTourer opremljen baterijom od 75 kWh sada nudi do 350 km autonomije (WLTP mješoviti ciklus, odobrenje u tijeku), ili 20 km više od prethodne generacije.

Autonomija ë-SpaceTourera može se dodatno optimizirati zahvaljujući novom trostupanjskom regenerativnom kočionom sustavu kojim upravljaju nove poluge smještene iza upravljača, čime se omogućuje prilagodba uvjetima vožnje vozila i vrsti misije.

Ë-SpaceTourer opremljen je ugrađenim punjačem od 7,4 kW, a po izboru može dobiti trofazni punjač od 11 kW, što omogućuje jednostavno punjenje. Iz zidne kutije od 7,4 kW potpuno punjenje moguće je za 6 sati i 40 minuta za bateriju od 50 kWh i za 11 sati i 20 minuta za bateriju od 75 kWh. Na zidnoj kutiji od 11 kW potpuno punjenje se postiže za 4 sata i 50 minuta za bateriju od 50 kWh i za 7 sati i 30 minuta za bateriju od 75 kWh. Na brzom punjaču od 100 kW potrebno je samo 38 ili 45 minuta da se baterija napuni od 0 do 80 posto.

Izvan Europe, uz potpuno električni motor, novi SpaceTourer također može dobiti snažan i učinkovit BlueHDi dizel motor od 180 KS povezan s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'