BEZ STRESA

Citroën lansira e-ROUTES aplikaciju za ë-C4 i ë-C4 X: Planer putovanja za električne modele

11.08.2023 u 10:57

Bionic
Reading

Nudeći optimiziranu veličinu baterije, učinkovito brzo punjenje i pametan planer putovanja, Citroën nudi poštenu kombinaciju za zadovoljenje potreba kupaca, istovremeno im omogućujući kontrolu nad svojim budžetom

Citroën je u ovo doba ljetnjih godišnjih odmora predstavio idealnog suputnika za vlasnike električnih automobila da iskuse putovanja bez stresa: novu aplikaciju: e-ROUTES. Dostupna na modelima ë-C4 i ë-C4 X, ova nova usluga olakšava optimalnu upotrebu ovih modela s nultom emisijom kada je riječ o putovanjima na velike udaljenosti. Ova pametna aplikacija pridonosi Citroënovoj ambiciji da ponudi mirnije i odgovornije automobilsko iskustvo, utjelovljeno u programu Citizen, i da ubrza ka sve jednostavnijoj elektrifikaciji.

U funkciji od listopada, e-ROUTES by Free2move Charge je planer putovanja visokih performansi dostupan putem namjenske aplikacije za pametni telefon. Kako bi vodio vozača i optimizirao njegovo putovanje, e-RUTES primaju podatke o vozilu u stvarnom vremenu i predlažu moguća putovanja prema statusu stanica za punjenje na putu.

Aplikaciju e-ROUTES je razvio softverski odjel Stellantisa, a pokreće je:

  • Napredni algoritam usmjeravanja, mjerilo na tržištu, koji izračunava najprikladniju rutu s obzirom na lokaciju punionica, njihovu kvalitetu (količina i karakteristike terminala u svakoj stanici...) i dostupnost (informacije o raspoloživosti, u uporabi ili mjesta za punjenje izvan usluge).
  • Besprijekorna veza s automobilom, koja dinamički dijeli s e-ROUTES-om potrebne podatke o vozilu (stanje napunjenosti baterije, potrošnja energije, način punjenja, temperatura zraka itd…) kako bi se pružili specifični uvidi kao što su predviđeni domet i razina napunjenosti po dolasku . Korištenjem telematske kutije, ova 'bežična' veza omogućuje izravan pristup ključnim podacima i ne zahtijeva dodavanje ključa.
  • Povezan skup navigacijskih značajki, uz korištenje uvijek ažuriranih karti visoke kvalitete, obogaćenih najsuvremenijim navođenjem, prometnim informacijama u stvarnom vremenu i opsežnim skupom putnih usluga (ograničenja brzine, zatvaranje cesta, opasnosti itd.).

S WLTP dometom od 360 km ili 420 km, ovisno o odabranoj verziji, ë-C4 i ë-C4 X predstavljaju pažljivo razmatran izbor u pogledu težine baterije i isplativosti, dok također savršeno odgovaraju svakodnevnim zahtjevima potrebama velike većine korisnika. Zahvaljujući e-RUTES-u, Citroën nudi korisnicima idealnog suputnika za jednostavno upravljanje dugim putovanjima koja moraju povremeno obaviti tijekom godine.

Posebno sofisticirana, aplikacija e-ROUTES ipak je vrlo jednostavna za korištenje zahvaljujući svojoj urednoj ergonomiji i kompatibilnosti s Apple CarPlay i Android Auto. Kako bi pristupili funkcijama e-ROUTES, korisnici će morati koristiti samo svoje vjerodajnice računa MyCitroën. Aplikaciju mogu koristiti putem pametnog telefona ili dodirnog zaslona u automobilu, zahvaljujući funkciji zrcaljenja.

Prema Citroënu, e-RUTES su veliki korak naprijed za kupce. Do sada su morali planirati svoje putovanje na mjestu polaska, a zatim se sami snalaziti jer su se uvjeti vožnje mijenjali. Danas imaju opipljivog pomoćnika koji optimizira putovanje i uvijek je svjestan stanja automobila, mjesta za punjenje i prometa na ruti. Neprestano se prilagođava kako bi identificirao optimalne prijedloge ruta i najbolja mjesta za zaustavljanje kako biste napunili baterije i olakšali putovanje; e-RUTES otklanjaju sve brige s putovanja. Sve što korisnici moraju učiniti je prepustiti se vođenju u potpunom povjerenju.

Aplikacija e-RUTES će biti postavljena od listopada. Već je dio paketa CONNECT PLUS koji je dostupan bez dodatnih troškova 12 mjeseci svim novim kupcima ë-C4 i ë-C4 X (pretplata nakon 1 godine).