Bugatti Rimac

Bugatti širi sjedište u Molsheimu: Sve je spremno za značajno proširenje i razvoj

29.06.2023 u 16:03

Bionic
Reading

Kako Bugatti kreće u novu automobilsku eru, pod osnivanjem Bugattija Rimca, pozicija marke kao vodećeg proizvođača hipersportskih automobila dodatno je istaknuta u prvoj polovici 2023. i nastavit će cvjetati u budućnosti s visokotehnološkim objektima u Molsheimu

Bugatti je objavio kako bi dio tekućeg investicijskog programa koji će podržati razvoj novih automobila nakon ere modela Chiron, novi pogon – koji se nalazi pored Ateliera – trebao biti dodan lokaciji u Molsheimu (Francuska) u drugoj polovici 2024.

Novi dodatak Molsheimu operacije će podržati tekuće programe, uključujući proizvodnju modela Bolide, najekstremnijeg Bugattija ikada stvorenog, i W16 Mistral, ultimativnog Bugatti roadstera, kao i razvojne projekte usmjerene na budućnost poput prvog automobila koji će se proizvoditi pod upravom Bugatti Rimac.

Novi objekt – koji će se prostirati na dvije etaže ukupne površine 2120 m² – bit će jedinstveno mjesto za okupljanje zaposlenika Bugattija, potičući nove razine u upravljanju projektima. U njemu će također biti smješteni novi članovi tima koji će se pridružiti brendu.

Bugatti ubrzava svoju globalnu kampanju zapošljavanja kako bi privukao nove talente u Molsheim i ciljao na rast u odjelima kao što su kontrola kvalitete, planiranje, logistika i proizvodnja. Marka je također pokrenula svoj potpuno novi program naukovanja koji je već postigao veliki uspjeh sa svim pozicijama pripravnika koji su brzo ispunjeni. U Molsheimu, gdje se nalazi sjedište, marka planira povećati svoju radnu snagu za više od 50 posto do kraja 2027. godine.

'Dodavanje ovog novog pogona u našem domu u Molsheimu bit će savršeno usklađeno s širenjem marke i asortimana proizvoda, pokazujući snagu Bugattija dok idemo u uzbudljivu budućnost,' rekao je Christophe Piochon, predsjednik Bugatti Automobiles.

Nakon što je proizvela i isporučila najveći broj Bugatti automobila u razdoblju od 12 mjeseci kupcima diljem svijeta, 2022. je postala rekordna godina za francusku luksuznu marku. Kako Bugatti kreće u novu automobilsku eru, pod osnivanjem Bugattija Rimca, pozicija marke kao vodećeg proizvođača hipersportskih automobila dodatno je istaknuta u prvoj polovici 2023. i nastavit će cvjetati u budućnosti kao nova paleta stvaraju se automobili koji definiraju performanse i uspostavljaju se visokotehnološki objekti u Molsheimu koji postaju operativni.