uoči premijere

Abarth pokazao prvu sliku novog 600e: 'Scorpionissima edition' je najjači 'škorpion' ikad

09.02.2024 u 10:35

Bionic
Reading

Abarthov cilj – pretvoriti obično u nesvakidašnje – ponovno je postignut s najizazovnijim, ali najučinkovitijim projektom razvijenim posljednjih godina. Opremljen s 240 KS, novi Abarth 600e Scorpionissima potpuno je električni model. Nikada nije postojao snažniji Abarth!

Abarth je pokazao prvu službenu sliku potpuno novog modela 600e, i to 'Scorpionissima edition'. Novi Abarth 600e prolazi posljednje testove i ima svoju prvu javnu premijeru u Milanu, gdje je ovih dana planirano snimanje nove reklame. Spremni, uzbudljivi, mišićavi i agresivni, prve slike odmah otkrivaju opaku narav modela Abarth 600e Scorpionissima lansirne verzije, koja će biti proizvedena u ograničenom izdanju od 1949 primjeraka.

Dizajniran kako bi obožavatelje Abartha ostavio bez riječi, model Scorpionissima izgrađen je oko tri glavne značajke: dizajna za postizanje maksimalnih performansi, strukture automobila koja ga čini najsnažnijim Abarthom ikada i natjecateljskog duha koji privlači ljubitelje sportskih automobila.

Zahvaljujući posebnoj opremi, novi Abarth 600e moći će oduševiti entuzijaste, dajući im mogućnost sigurne vožnje bez odustajanja od agresivnog i mišićavog izgleda svog automobila. Naravno, ovaj model je dorađena sportska verzija Fiata 600e.

Najsnažniji Abarth ikad

Opremljen s 240 KS, novi Abarth 600e Scorpionissima je naravno, potpuno električni model. Nikada nije postojao snažniji Abarth. Osim toga, oprema ovog novog Abartha dokazuje da su performanse mantra koja je nadahnula Abarthove inženjere. Napravljen da bude jedinstven u području električnih automobila, Abarth 600e će imati mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem koji jamči izvrsnu stabilnost u vožnji, poboljšanu upravljivost i trakciju.

Iznimna izvedba diferencijala s ograničenim proklizavanjem podiže automobil na nove visine, posebno u kombinaciji s gumama visokih performansi, koje su zajednički razvijene s Hankookom, dobavljačem guma za Formulu E kako bi se osiguralo maksimalno prianjanje i jamčila izvrsna trkaća dinamika u svim uvjetima. Harmonična ravnoteža postiže se balansiranjem performansi i ograničenog otpora, čime se osigurava poboljšani domet u električnom vozilu.

NIje to tako niti teško zamisliti, sjetimo se samo Abartha 500e!

Novi Abarth 500e Izvor: Promo fotografije / Autor: Abarth

Hipnotički učinak nakon uboda električnog škorpiona

Izvana je odmah jasno da je riječ o Abarthu. Ekskluzivna Hypnotic Purple ljubičasta, početna boja inspirirana hipnotičkim učinkom nakon 'uboda', naglašava njegovu agresivnost, dok je aerodinamični stražnji spojler dizajniran za maksimiziranje performansi. Također ima veliku površinu, ekspanzivne kotače, niski profil i kotače od 20 cola dizajnirane za prilagodbu opsežnog kočionog sustava. Štoviše, novi Abarth 600e Scorpionissima dolazi s certifikatom autentičnosti. I naravno, ima još toga, no za ostale detalje ćemo ipak morati još malo pričekati.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'