'Arancio sole d'Italia'

Fiat započeo proizvodnju novog 600e: Prvi proizvedeni primjerak narančasti La Prima model

18.09.2023 u 09:43

Bionic
Reading

Novi model Fiata uzima najbolje iz B i B-SUV svijeta kako bi ponudio ugodno, radosno i udobno iskustvo vožnje, označavajući povratak talijanske marke u B segment. Njegove litij-ionske baterije su kapaciteta 54 kWh

Fiat je objavio kako je nakon službenog predstavljanja u Lingottu 4. srpnja, redovna proizvodnja novog 600e započela 7. rujna u Stellantisovoj tvornici u Tychyju, u Poljskoj. Prvi proizvedeni 600e vrhunska je verzija La Prima u narančastoj boji 'Arancio sole d'Italia'.

Kao što smo i pisali, novi Fiat 600e uzima najbolje iz B i B-SUV svijeta kako bi ponudio ugodno, radosno i udobno iskustvo vožnje, označavajući povratak talijanske marke u segment B. Fiat kaže kako je to idealno rješenje za ljubitelje grada i savršeno utjelovljuje vrijednosti talijanskog stil i održivost brenda. Prvi proizvedeni 600e vrhunska je verzija La Prima u narančastoj boji 'Arancio sole d'Italia'

Fiat započeo proizvodnju novog 600e Izvor: Promo fotografije / Autor: FIAT

Dimenzije i baterije novog 600e

Njegove dimenzije su savršene, duljina 4,17 m, petera vrata, sa savršenom prostranošću za petero osoba, 15 litara unutarnjeg prostora (najbolje u svojoj kategoriji) i prtljažnikom od 360 litara.

Model nudi izvrsne električne performanse, s dometom od preko 400 km u WLTP kombiniranom ciklusu i više od 600 km u gradskom ciklusu te jamči vrhunske sigurnosne značajke. Njegove litij-ionske baterije su kapaciteta 54 kWh.

Dostupan u dvije različite potpuno električne verzije, Fiat 600e La Prima i Fiat (600e) RED, ovaj je model obiteljsko je rješenje za potpuno doživljavanje čistog talijanskog Dolce Vita (hrv. slatki život), s pažnjom na okoliš i društvenom odgovornošću.

  • +45
Fiat Topolino i 600e Izvor: Promo fotografije / Autor: Marco Alpozzi/LaPresse

O Stellantisovoj tvornici u Tychyju

Tvornica u Tychyju započela je svoju proizvodnju 1975. godine kao proizvodni pogon za marku Fiat i trenutno radi u tri smjene i zapošljava više od 2000 ljudi. Njihov proizvodni portfelj uključuje modele koji su osvojili prestižnu nagradu Europski automobil godine, kao što su Jeep Avenger (2023.), Fiat 500 (2008.) i Fiat Panda (2004.).

Proizvodnja se odvija na temelju sustava Stellantis Production Way , kojim tvornica učinkovito izvršava svoje zadaće u svim područjima djelovanja, uključujući kvalitetu i energetsku učinkovitost, uz punu uključenost suradnika. Od početka proizvodnje 1975. do prosinca 2022. tvornica u Tychyju proizvela je impresivnih 10,8 milijuna automobila.