KORACA O BOLOVANJU

Boli ga rame za posao, ali ne i za IDS

26.09.2014 u 09:50

Bionic
Reading

Nakon što je bivši IDS-ovac Damir Kajin optužio svoju bivšu stranku da je u Ministarstvo turizma na mjesto zamjenika ministra, IDS-ova Darka Lorencina, postavila čovjeka koji je više na bolovanju nego na poslu, zamjenik mu je odgovorio. Tvrdi da je bolovanje prvo koje je u životu otvorio

Novopečeni zamjenik ministra turizma Daglas Koraca ostao bi možda još jedan nevidljivi državni dužnosnik da mu Kajin u Saboru nije izbrojio da je ove godine radio samo 50 dana, javlja HRT.

'Pa od 13. 1. do 10. 2. na bolovanju, od 10. 2. do 20. 2. pa 20. 2. 2014. do 6. 6. bolovanje, pa 7. 6. do 27. 6. bolovanje, od 18. 8.2014. do 29. 8. bolovanje, javio se da ima čovjek bronhitis, ali je uredno prisustvovao svim feštama, fitnesu', kazao je Kajin u Saboru.

Tridesetšestogodišnji Koraca, doktor ekonomije i predsjednik umaškog IDS-a, prije dolaska u ministarstvo prošlog tjedna radio je 10 godina u komunalnom poduzeću u Umagu. Priznaje, bio je dugo na bolovanju i to prvi put u životu jer je na godišnjem odmoru teško ozlijedio rame.

'Poslodavac je bio upoznat s činjenicom da ću morati na operaciju i 20. veljače obavio sam taj operativni zahvat, uslijed kojeg slijedi jedno određeno vrijeme mirovanja, a kasnije mi je bila preporučena rehabilitacija u trajanju od tri do tri i pol mjeseca', pojašnjava Koraca za HTV
Odgovor na optužbe stigao je i iz Ministarstva turizma. 'Radi se o dugotrajnom bolovanju nastalom uslijed teške ozlijede ramena, koju je g. Koraca pretrpio na godišnjem odmoru u siječnju 2014. Gospodin Koraca rame je operirao 20.veljače 2014. godine, nakon čega je propisano jedno mjesečno strogo mirovanje te nakon toga, u skladu s težinom ozljede, rehabilitacija u razdoblju od 3 do 3.5 mjeseca. Sve navedeno može se potkrijepiti liječničkom dokumentacijom. U suprotnom, ozljeda ramena mogla je ostaviti cijelo životne posljedice te trajnu skraćenu pokretnost, odnosno značajnu nepokretnost ruke. Tadašnji je poslodavac, naravno bio upoznat sa cjelokupnom situacijom. Napominjemo i da gospodin Koraca do navedene ozljede i operacije, u 10 godina radnog staža nije imao gotovo niti dana bolovanja. Napominjemo, gospodin Koraca imao je medicinske indikacije zbog kojih nije mogao obavljati svakodnevne zadatke koji se tiču rada uz računalo, što ne znači da nije mogao obavljati neke socijalne aktivnosti', kažu za tportal u Ministarstvu turizma.

Njegov bivši poslodavac u komunalnom poduzeću nije htio ništa komentirati, a rječitiji nije bio ni aktualni.

'HZZO je po redovitoj proceduri poduzeo sve radnje da se utvrdi točno činjenično stanje i tada ćemo komentirati', poručio je ministar turizma Darko Lorencin.

Iako se odmah i postavilo pitanje kako je uopće Koraca došao na mjesto zamjenika ministra i koje su njegove kvalifikacije, u Ministarstvu turizma za tportal daju i obajašnjenje  i na to pitanje.

'Dalas Koraca ima bogato i višegodišnje menadžersko iskustvo u jednoj od najvećih domaćih tvrtki u Istarskoj županiji, koja usko surađuje s turističkim sektorom. Također, znanje i iskustvo u turizmu, novoimenovani zamjenik stjecao je kroz rad u obiteljskom poduzeću koje se bavi turizmom i ugostiteljstvom te kroz znanstvena istraživanja. Gospodin Koraca autor je nekoliko znanstvenih radova na temu analize specifičnih pojava u turističkim mjestima, potreba za implementacijom novih IT sustava u turističkom sektoru, problema zagađenja otpadnim vodama u turističkim regijama. Za potrebe znanstvenih objava, zamjenik je provodio mnoga istraživanja iz područja turizma, znanstvene članke temelji na istraživanju turističkih hotelskih kompanija, a pritom analizira odgovornu potrošnju u okviru razvojnih strategija, proizvoda koje nude, potražnje za uslugama i utjecaju na okoliš. Znanstveni radovi objavljeni su u Zbornicima radova te su izloženi na javnim predavanjima u sklopu međunarodnih konferencija: Management, obrazovanje i turizam, 2009. i Management, obrazovanje i turizam, 2011. Konferencije stavljaju naglasak na znanstvena istraživanja u turizmu i managementa u turizmu, a u organizaciji Fakulteta za turizam "Turistica" u Portorožu', kažu nam iz Ministarstva turizma.