ZVIJEZDA DEVEDESETIH

Zlatko Canjuga postao 'kralj smeća'

25.04.2010 u 16:09

Bionic
Reading

Nekadašnji savjetnik prvog predsjednika Franje Tuđmana, koji je promijenio ime kluba Dinamo u Croatia, danas je, 20 godina poslije, biznismen s tvorničkim pogonom za obradu smeća u Zaboku. Cezar je postao 'kralj smeća' koji se 90-ih svakodnevno pojavljivao u medijima od kojih danas zazire

- Sada sam u bizinisu, ne zanima me to više - poručuje Canjuga. Politika mu danas, kako piše Jutarnji list, ne nedostaje. Nakon ugasle voditeljske televizijske karijere, sav se dao u bisniz, kao i njegova supruga Piruška Canjuga, izvršna potpredsjednica Agrokora.

Canjuga je direktor u četiri tvrtke, a ona s najvećim prometom je Hamburger Recycling d.o.o. koja se bavi 'reciklažom nemetalnih ostataka i otpadaka'. Tvrtka je smještena u Zaboku, a 2008. godine ostvarila je promet od 459.000 eura. Posluje i sa Zagrebačkim holdingom. Direktor Čistoće, Marko Melčić, potvrdio je da su potpisali ugovor s Canjuginom tvrtkom.

- Otkupljuju od nas stari papir, a Canjugi, koliko vidim, dobro ide u poslovnim vodama - rekao je Melčić. Canjuga je direktor i u tvrtkama: Ens d.o.o. (registriranoj 2004.) te tvrtkama C Pakiranje i Pax Terra (registrirane 2009.) Sve su prijavljene na adresi u Bužanovoj 6c, gdje Canjuga ima ured.

Tvrtke ne ostvaruju velike promete, ali uvidom u Poslovnu Hrvatsku vidi se da su aktivne. Njegova najstarija tvrtka (Ens) ostvarila je 2008.promet od 249.000 eura, a registrirana je za 'posredovanje u trgovini raznovrsnim predmetima'. Tvrtke C Pakiranje bavi se proizvodnjom papira i kartona, a Pax Terra je registrirana za djelatnost 'hoteli i hotelski smještaj'. Kao direktor Canjuga danas upravlja s ukupno 708.000 eura, što je znatno manje nego kad je bio na vlasti, ali nikako se ne može reći da je 'propao'.