ZADNJI TRZAJI ZIME ILI...

Zimska služba: Spremni smo za novi snijeg

22.02.2013 u 11:43

Bionic
Reading

Snijeg pada u cijeloj unutrašnjosti, na gorskim dionicama obavezna je zimska oprema. HAK javlja da je zbog bure autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, otvorena samo za osobna vozila dok za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog puta prema Rijeci i obrnuto. Snijeg opet pada i u Zagrebu. Šef zimske službe, Hasan Đombić, kaže da je zasad sve pod kontrolom...

'Mi smo u 4 i 30 izašli sa svim ekipama, znači, svih 210 ekipa je na terenu i radi se i dalje. Po potrebi se vraćaju po materijal i idu natrag. Uglavnom, svi su vani. 'Snijeg nas očekuje i tijekom vikenda, ali razloga za brigu, kaže Đombić, nema.

'Gledajte, materijala imamo negdje oko 10 000 tona soli i kamenog agregata negdje oko 5000 tona tako da što se tiče materijala imamo dosta i imamo ekipe spremne. Dočekat ćemo ga spremni. Provjerili smo i kakvo nas točno vrijeme očekuje u iduća dva dana', istaknuo je.

Ankica Stojanović iz Državnog hidrometeorološkog zavoda kaže kako će se na zagrebačkom području danas i sutra zadržati oblačno vrijeme i povremeno će padati snijeg.

'Najviše bi ga trebalo padati noću, znači, u noći od danas do sutra i još malo više u noći od subote na nedjelju. Povećanje snježnog pokrivača ukupno bi moglo biti veće od 10 ili 15 cm u gradu, a u okolici veće od 20 cm', poručila je.

Temperatura će uglavnom biti oko nule, a prestanak oborina očekuje nas tek u nedjelju.

'Temperatura zraka će danas uglavnom biti između -3 do 0, sutra bi već trebala polako rasti do +1 stupanj, a u nedjelju bi najviša dnevna već trebala biti oko 3 ili 4 stupnja pa bi u nedjelju snijeg polako trebao prelaziti u kišu. U nedjelju poslijepodne očekuje se prestanak oborina. Snijeg može padati, a gotovo uvijek i još pada bar u jednom navratu i u ožujku, a nije rijetkost ni da pada u travnju. To je li zadnji snijeg, sigurno još ne mogu reći', istaknula je.