FOTKA IZ BARBANA

Zanimljiv susret Hasanbegovića i Mesića: Evo o čemu su razgovarali

22.08.2016 u 16:46

  • +8

Trke na prstenac

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic

Bionic
Reading

Čini se da političari obožavaju konje, konjanike, pripetavanja i natjecanja jer su se i jučer, kada se igrala Trka na prstenac, kao i prije koji tjedan na Alki, u istarskom gradiću Barbanu okupili i bivši, i sadašnji i budući, što predsjednici što premijeri, ali i ministri

Trku na prstenac u svečanoj loži pratila su dva bivša predsjednika Stjepan Mesić i Ivo Josipović, potom tehnički predsjednik Vlade Tihomir Orešković, ali i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

U loži bi sljedeće godine trebali sjediti ili Andrej Plenković ili Zoran Milanović, pretendenti na premijersku fotelju koji su ove godine Trku na prstenac promatrali među 'običnim' pukom.

Takvi su događaji prilika za druženje, političku trgovinu te slučajne susrete naizgled nespojivih.


Naime, novinar i publicist Drago Pilsel na svom je Facebook-profilu objavio fotografiju na kojoj su uz njega i tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović te Stjepan Mesić. Bivši predsjednik tvrdi kako je s Hasanbegovićem kratko porazgovarao. 'On je pitao: kako ste? A ja kažem: kako ste Vi? Želim Vam da budete što kraće ministar', kaže Mesić za tportal. Tvrdi da je to bilo sve te da je ministra 'malo začudila' njegova izjava.

Mesić je vrijeme u Barbanu uglavnom provodio u društvu koalicijskih partnera, s obzirom na to da se kao kandidat HSU-a našao na listi Narodne koalicije u prvoj izbornoj jedinici.

'Ja sam htio biti na posljednjem mjestu. No, koalicijski partneri imali su takav dogovor pa su me smjestili na 11. mjesto', kaže nam Mesić.

S obzirom na nisko mjesto na listi, Mesić će se boriti za preferencijalne glasove birača na predstojećim izborima. Kaže da će ići u svojevrsnu kampanju jer ipak nije dovoljno samo njegovo ime da ga birači zaokruže.

'Ničije ime nije dovoljno, uvijek ljudi za izbore žele čuti nešto novo. Situacije nisu identične, ona prije 10 ili 15 godina i ona koja je danas. Ni poruke ne mogu biti iste', kazao je kratko.