POPIS RADOVA

Zagreb je raskopan, evo gdje možete očekivati zastoje

06.07.2014 u 10:18

Bionic
Reading

Niz zagrebačkih prometnica tijekom ljetnih mjeseci doživjet će preobrazbu, od Selske do Držićeve i Vukovarske ulice. Uz asfaltiranja koja izvode Zagrebačke ceste, u vrijednosti 29 milijuna kuna, u Zagrebu se izvode i veći prometno-infrastrukturni radovi

U tijeku su radovi ili postupak pripreme za početak radova na većim prometnicama.

1.Radovi oko novog Trga Europe

Radovi na rekonstrukciji Bakačeve - Cesarčeve – Kurelčeve i Stare Vlaške ulice, obuhvaćaju izmjenu gornjeg i donjeg ustroja ceste s prilagođavanjem komunalne infrastrukture novonastaloj situaciji. Radovi na toj lokaciji traju već duže vrijeme, tj. od veljače ove godine,  završavaju 31. srpnja, a investicija je 'teška' 13 milijuna kuna bez PDV-a.

2. Rekonstrukcija Ulice Sokolovec

Rekonstrukcija obuhvaća izvedbu prometnice u dužini oko 136 metara, javne rasvjete i DTK kanala. Trošak je oko 788 tisuća kuna bez PDV-a, a radovi će se odvijati do kraja srpnja.

3. Nova ulica kod Strojarske

Za potrebe formiranja stambeno-poslovnog kompleksa uz postojeću Strojarsku ulicu, potrebna je izgradnja odvojka Strojarske ceste sa svim komunalnim instalacijama u smjeru sjever – jug. Nova prometnica trebala bi biti duga 143 metra, a široka 27,5 metara.

Uz to će se rekonstruirati istočni nogostup Strojarske ceste s biciklističkom stazom i novom javnom rasvjetom novog nogostupa u duljini od 268 metara. Planirani završetak radova je tijekom kolovoza, a njihova vrijednost 3,2 milijuna kuna bez PDV-a.

4. Radovi na Kajzerici

U postojećoj ulici Ž. Dolmara predviđena je rekonstrukcija od raskrižja s Cimermanovom na zapad do željezničke pruge u dužini oko 400 metara. Predviđena je i izgradnja nove prometnice u smjeru južno od ulice Ž. Dolmara, s izlazom na Aveniju Dubrovnik u dužini oko 370 metara. Osim prometnica bit će izgrađene i instalacije komunalne infrastrukture: javni kanal, vodoopskrbni cjevovod, javna rasvjeta, plin i DTK.

Radovi su započeli 22 svibnja, a trajat će 65 radnih dana, kažu nam u Gradu Zagrebu. Vrijednost je 4,9 milijuna kuna bez PDV-a.


5. Izgradnja prometnica s komunalnom infrastrukturom kod Ranžirnog kolodvora

Projektom je predviđena izgradnja prometnih površina Buzinski Krči – 'Ranžirni kolodvor jug' i izdanim dozvolama (LD, Potvrda GP) u Odri sa spojevima na autocestu A3 te na Aveniju SR Njemačke. Radovi su započeli početkom svibnja, a trajat će 90 dana. Vrijednost je 15 milijuna kuna bez PDV-a.

6. Izgradnja prometnica u Buzinu

Sedam mjeseci trajat će radovi koji su počeli u svibnju u Buzinu. Riječ je o izgradnji priključnih prometnica i rekonstrukciji sjeverne rampe čvora Buzin. Vrijednost radova je 4,2 milijuna kuna bez PDV-a.

7. Rekonstrukcija Mesničke i okolnih ulica

U samom centru grada u lipnju je započela opsežna rekonstrukcija Mesničke, streljačke i Ulice Tituša Brezovačkog. Zbog zatvorene Mesničke, na Gornji Grad se može doći preko Jurjevske, Milinarske i Gupčeve Zvijezde ili preko Jabukovca i Cmroka.

Rekonstrukcija obuhvaća izmjenu konstrukcije kolnika i nogostupa, tj. skidanje kamenih kocki koje će ponovno biti ugrađene. Također će biti izgrađen novi vodoopskrbni cjevovod, plinovoda i EEN mreže sa svim priključcima, rekonstrukciju oštećenih priključaka odvodnje i zaštita postojećeg DTK. Završetak tih radova predviđen je u listopadu, a bit će uloženo osam milijuna kuna bez PDV-a.


8. Izgradnja parkirališta ispred 'Zarazne'

Izgradnja parkirališta u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' koja je započela 12. lipnja, trajat će 45 radnih dana. Parkiralište će biti spojeno s Mirogojskom cestom, a predviđena je izgradnja oko 82 parkirališna mjesta.

9. Izgradnja posljednje dionice Branimirove

Iako smo u popisu velikih gradova dobili i izgradnju posljednje dionice Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove ulice, nema navedenih rokova. Naime, početak radova je nepoznat jer još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Zbog toga je produžetak Branimirove odrađivan u etapama. U prvoj etapi izgrađen je jedan kolnik s jednom prometnom trakom u svakom smjeru. Radovi planirane izgradnje II. etape Branimirove ulice od Zavrtnice do Heinzelove obuhvaćaju izgradnju sjevernog kolnika i sjeverne pješačko-biciklističke staze, zatim izgradnju oborinske odvodnje, javne rasvjete, potpornih zidova i semaforske instalacije. Vrijednost druge etape procijenjena je na devet milijuna kuna, no konačna cijena biti će poznata nakon odabira izvođača radova.

10. Autobusno stajalište u Žerjavincu

Autobusno stajalište gradi se s istočne strane Soblinečke ceste, u zoni križanja s Livadićevom i Ulicom Ljudevita Gaja, u propisanim gabaritima s pratećom komunalno-urbanom opremom i zaštitom postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda te plinskih instalacija. Uz autobusno stajalište gradi se i potporni zid. Prometnica se rekonstruira u dužini od oko 100 metara. Radovi su počeli u srpnju, vrijedni su 400 tisuća kuna, a bit će gotovi za 40 dana.

11. Izgradnja nogostupa u Petrovaradinskoj ulici

Za srpanj je planiran i početak radova na rekonstrukciji Petrovaradinske ulice s izgradnjom nogostupa i površinske odvodnje te zaštitom postojećih komunalnih instalacija. Vrijednost radova je 200 tisuća kuna bez PDV-a, a radovi bi trebali biti gotovi u kolovozu.

Grad planira urediti i Vodovodnu ulicu od Ulice grada Mainza do Magazinske ulice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom te rekonstrukciju dijela Karlovačke ceste i Velebitske ulice.

Za te radove još nije proveden postupak javne nabave, tako da je i početak izvođenja radova nepoznat. Osim tih velikih zahvata, u Zagrebu će se tijekom ljeta izvoditi i manji zahvati. Njihov popis zajedno s rokovima i obilaznim pravcima možete pogledati na stranicama Zagrebačkih cesta

Od lipnja do listopada ove godine izvest će se radovi asfaltiranja na sljedećim dionicama:

- Industrijska od Ljudevita Posavskog do novoasfaltiranog dijela
- Ul. Gojka Šuška od Rudolfa Kolara do Maksimirske
- Avenija Grada Vukovara od Hrvatske Bratske Zajednice do Držićeve
- Grškovićeva od Ul. Medveščak do Bijenička
- Bukovačka od Barutanskog jarka do Ulice Gajščak
- Planinska od Heinzelove do Trga Volovčica
- Ilica od Republike Austrije do Selske
- Branimirova od Petrinjske do Strojarske
- Branimirova od Heinzelova do Divke Budak
- Avenija Većeslava Holjevca od Sortine do Islandske
- Zagrebačka ulica od Ilice do Prilaza Baruna Filipovića
- Slavonska od Hrvatske Bratske Zajednice do Radničke
- Marina Držića od Vukovarske do petlje na Slavonskoj
- Zagorska od Tomislavove do Selske
- Selska od Zagorske do Podvožnjaka