UMIRUJE ČLANSTVO

Vrdoljak nakon odlaska Marije Puh poslao pismo HNS-ovcima

  • Autor: Maja Šurina
  • Zadnja izmjena 05.10.2018 12:41
  • Objavljeno 05.10.2018 u 12:41
Ivan Vrdoljak

Ivan Vrdoljak

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic

Nakon što je potpredsjednica HNS-a Marija Puh odlučila napustiti tu stranku, pismo je HNS-ovcima poslao predsjednik Ivan Vrdoljak

U pismu, koje je tportal dobio na uvid, Vrdoljak članovima stranke objašnjava kako su o ostavci Marije Puh doznali iz medija.

'Smatram da se ostavka na takvu važnu funkciju može i mora dati na primjeren način - usmeno na službenim tijelima stranke ili pismeno, poštujući Statut HNS-a i ljude u stranci koji su joj dali povjerenje, te uz prethodnu argumentaciju. Unatoč tome što Marija nije postupila tako, poštujem njenu odluku i u ime cijelog HNS-a želimo joj svu sreću u privatnom i političkom životu. HNS je stranka koja je mladim ljudima i novim licima oduvijek davala priliku, pa je tako i Marija dobila priliku sav svoj potencijal iskazati i kao saborska zastupnica i kao potpredsjednica stranke i HNS joj je u tome davao svesrdnu podršku. Njezina jučerašnja odluka neće nas obeshrabriti da otvorena srca nastavljamo djelovati na isti način.', napisao je Vrdoljak.

Osvrnuo se i na situaciju u Krapinsko-zagorskom HNS-u, čiji je predsjednik Anđelko topolovec također napustio stranku prije tjedan dana. 'Jučer je održano i predsjedništvo Krapnisko - zagorske organizacije HNS-a te da su naši članovi, dožupan, načelnici i dužnosnici, članovi predsjedništva KZŽ-a, neugodno iznenađeni ovom odlukom, budući da je potpredsjednica uživala njihovu maksimalnu podršku i budući da su i sami dali golemi doprinos da postane saborska zastupnica. No, KZŽ nastavlja i dalje i već jučer je izabran v.d. predsjednika organizacije Robert Šplajt, što samo dokazuje snagu organizacije i njihovo povjerenje u HNS i ovu Vladu da radimo dobar posao, kako za cijelu Hrvatsku tako i za Zagorje', stoji u Vrdoljakovom pismu.

I Topolovec, pa i Marija Puh kao razloge za odlazak naveli su da nije dovoljno napravljeno za Zagorje.

'Nažalost, toj tvrdnji činjenice ne idu u prilog, pa smo dojma da su ipak u toj odluci prevladali neki drugi, osobni interesi i da se takva konstrukcija koristi samo kao alibi za nastavak djelovanja u nekoj drugoj političkoj opciji. Naime, kada govorimo o političkoj razini, HNS je stranka svih građana, a Vlada mora podjednako voditi brigu o svim krajevima Hrvatske, neovisno o tome iz koje županije dolaze pojedini njezini dužnosnici ili saborski zastupnici iz parlamentarne većine. Kada pak govorimo o činjenicama na operativnoj razini - samo za klizišta, što je tema za koju se naša bivša potpredsjednica Puh posebno borila, što kroz ministarstva što kroz Hrvatske vode osigurano je oko 50 milijuna kuna. Od energetske obnove do komunalnih i drugih projekata, ulaganja države u Zagorje rastu i za dodatnih nekoliko desetaka milijuna kuna. Nijedna hrvatska Vlada prije nije toliko učinila za rješavanje tog problema', odgovara Vrdoljak.

  • +69
  • +66

Ivan Vrdoljak

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Pred nama je mnogo izazova, od uvođenja boljeg obrazovanja za našu djecu do aktivnog sudjelovanja u kvalitetnoj poreznoj i mirovinskoj reformi s ciljem ostvarenja većih plaća i sigurnijih mirovina, te niza projekata u sektoru graditeljstva - od energetske obnove vrtića i škola pa sve do obiteljskih kuća, preko subvencioniranih stambenih kredita za mlade do digitalizacije svih postupaka u prostornom uređenju koji će građanima dokumente učiniti dostupnima na jedan klik, umjesto uobičajenog stajanja u redovima pred raznim šalterima. HNS je liberalna stranka kojoj je napredak cijelog društva i svih građana najvažniji i zato nastavljamo dalje punom parom uz vašu podršku. Naše konkretne rezultate za bolji život svakog pojedinca u Hrvatskoj građani će sasvim sigurno prepoznati na svim nadolazećim izborima', stoji u pismu Ivana Vrdoljaka.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!