AKTIVNI PONEDJELJAK

Vlada se razmilila od Luksemburga do Poreča, predsjednica u Vukovaru

20.04.2015 u 08:08

Bionic
Reading

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjelovat će danas na sjednici Vijeća za vanjske poslove u Luksemburgu, dok će predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sudjelovati na godišnjoj Konferenciji predsjednika parlamenata Europske unije u Rimu.

Hrvatska je organizirala radni doručak „Prijatelja BiH“, koji će se održati prije sjednice Vijeća, a na kojem će sudjelovati dvadeset ministara vanjskih poslova država članica te predsjedavajući Predsjedništva BiH i ministar vanjskih poslova BiH.

'Ovako velik ministarski odaziv pokazuje da postoji procjena da je uspjeh BiH moguć, što je važna poruka na kojoj treba graditi daljnje poteze u BiH', poručila je uoči sjednice Pusić.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas će posjetiti Vukovar. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata će ispred spomen obilježja položiti vijenac. Odat će počast i polaganjem vijenca na spomen-obilježje masovne grobnice na Ovčari, nakon čega će se sastati sa čelnicima grada, s predsjednicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara te sa članicama Udruge žena u Domovinskom ratu.

Predsjednik Vlade Zoran Milanović danas će u Poreču sudjelovati na svečanom obilježavanju početka radova na projektu Sustav odvodnje s uređajima za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča. Uz Milanovića će biti i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.