zaraza koronom

Za nama je dan s 1.413 novozaraženih i rekordnom brojkom preminulih: Pogledajte i službene brojke po županijama

27.10.2020 u 06:23

Bionic
Reading

U utorak je zabilježeno 1413 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, ali i čak 18 preminulih što je najviše u jednom danu od početka pandemije

14:33 Ministar obrazovanja Radovan Fuchs u N1 Studiju uživo govorio je o situaciji o sustavu obrazovanja zbog koronavirusa. Kada je u pitanju sustav školstva i smjer u kojem će se ubuduće ići, rekao je kako su neke države uvele lockdown, ali su škole nastavile raditi. >>>Cijeli članak<<<

14:05 Stožer Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) je dostavio evidenciju novooboljelih po mjestu prebivališta. Napominju da je u odnosu na prije poslano priopćenje u kojem je navedeno 226 novooboljelih osoba došlo do povećanja za četiri novozaražane osobe. Prema dostavljenom izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ ukupno je 230 novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 87, Imotskog 6, Kaštela 13, Makarske 2, Omiša 8, Sinja 29, Solina 13, Trilja 9, Trogira 6, Dicma 2, Dugog Rata 9, Dugopolja 1, Gradca 1, Hrvaca 4, Klisa 1, Lokvičića 1, Lovreća 1, Marine 1, Nerežišća 2, Otoka 2, Podbablja 9, Podstrane 4, Prološca 6, Runovića 5, Šestanovca 1, Zadvarja 1, Zagvozda 2, Zmijavaca 2 i Ciste Provo 2 osobe.

13:51 U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno rekordnih više od tisuću i pol novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 21 zaražena osoba umrla je u protekla 24 sata, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo. Prema zbirnim podacima ukupno je 1555 novozaraženih, što je apsolutni rekord u jednom danu u toj zemlji od izbijanja epidemije u ožujku, a rekordan je i broj umrlih tijekom 24 sata. >>>Cijeli članak<<<

13:57 Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split, dramatičnim je apelom pozvao sugrađane da pridržavanjem epidemioloških mjera spriječe kolaps bolnice u Splitu, opisao je što se događa. "Zaista treba reći da je stanje alarmantno!", kazao je Meštrović. >>>Cijeli članak<<<

13:46 Na području Zadarske županije 22 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a u najvećoj mjeri riječ je o kontaktima već zaraženih osoba dok se za ostale utvrđuju kretanja i kontakti.

S područja grada Zadra 14 je novooboljelih osoba, dvoje ih je iz Bibinja, a po jednog novozaraženog bilježe gradovi Biograd i Pag te općine Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja i Vir.

U samoizolaciji je 611 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima ukupno je hospitalizirano 14 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. Tri pacijenta s lakšim simptomima smještena su u biogradskoj bolnici.

13:38 Češka je jedna od europskih zemalja s najvećim porastom oboljelih od covida-19, stanje je sve dramatičnije u Poljskoj koju potresaju veliki prosvjedi protiv zakona o pobačaju, a Njemačka se suočava s eksponenijalnim rastom zaraze. >>>Cijeli članak<<<

13:23 Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je još jednom pozvao građane da se pridržavaju mjera za sprječavanje zaraze koronavirusom, poručivši da je to 'bitka svakoga od nas' te su nam potrebni odgovornost i solidarnost. >>>Cijeli članak<<<

12:59 Ministar zdravstva Vili Beroš naredio je potpunu mobilizaciju zdravstvenog sustava. >>>Cijeli članak<<<

12:49 Epidemiologinja HZJZ-a Dijana Mayer odgovorila na pitanje što s građanima kojima je izrečena mjera samoizolacije od 14 dana koja još uvijek traje, a s obzirom na novo pravilo prema kojemu je samoizolacija skraćena na 10 dana, a koje vrijedi od danas. >>>Cijeli članak<<<

12:45 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 što je do sada najveći broj zaraženih osoba u 24-satnom razdoblju u Brodsko-posavskoj županiji od početka epidemije. U tijeku je epidemiološka obrada zaraženih osoba te njihovih kontakata.

Hospitalizirano je ukupno 26 osoba (2 osobe više nego prethodni dan) od čega 20 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te 6 osoba u novogradiškoj bolnici. Jedna hospitalizirana osoba je na respiratoru.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze ukupno 874 osobe (103 osobe više nego prethodni dan).

12:20 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 29 je novooboljelih osoba od koronavirusa. 23 oboljele osobe su korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije, 4 oboljele osobe su s područja Senja te po jedna osoba s područja Novalje i Brinja.

12:07 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

'Činjenica je da se virus trenutno nekontrolirano širi zbog izuzetno velikog broja novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze. To se prije svega očituje u sve većem broju novooboljelih s težom kliničkom slikom kojima je potrebna hospitalizacija, a on će svakako nastaviti rasti čak i kad bi danas uspjeli izolirati sve zaražene. Na bolničkom liječenju imamo 53 osobe i ako to stavimo u kontekst da Opća bolnica Varaždin ima ukupno 411 kreveta od kojih je inicijalno 14 namijenjeno za infektologiju, onda je jasno da se svakim danom dodatno uskraćuju potrebni resursi za druge pacijente koji i dalje imaju svoje potrebe. Krajnje je vrijeme da toga svi postanemo svjesni', rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Zabilježena su i nova postupanja unutar bolničkog sustava, zbog čega sada u Općoj bolnici Varaždin imaju 50 pozitivnih djelatnika i dodatnih 59 djelatnika u mjeri samoizolacije.

12:03 U osječkom KBC-u umrle su četiri osobe koje su uz koronavirus imale i druga teža oboljenja, a Osječko-baranjska županija u zadnja 24 sata bilježi 96 novozaraženih osoba, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. U Respiracijskom centru osječkog KBC-a umrli su 76-godišnjakinja iz Đurđenovca, 65-godišnjak iz Vukojevaca, 61-godišnjak iz Osijeka te 68-godišnjak iz Đakova.

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i županijskom Zavodu za javno zdravstvo testirana su 393 uzorka, od kojih se 96 pokazalo pozitivnima na koronavirus. Najviše novozaraženih, njih 40, je s osječkog područja, 16 je zabilježeno na području Valpova od kojih devet u prigradskom naselju Šag gdje se virus probio u dom za starije i nemoćne s ukupno 51 korisnikom, pa je u tijeku intenzivna epidemiološka obrada.

11:56 U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1499 novih zaraza koronavirusom, od posljedica Covida-19 umrlo još pet osoba, a broj novih dnevnih zaraza udvostručen je u tjedan dana, objavila je u utorak slovenska vlada. >>>Cijeli članak<<<

11:34 U posljednja 24 sata zabilježena su 1413 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 11311

Među njima je 897 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 57 pacijenata. Preminulo je 18 osoba. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježena 38.621 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 470 preminulo, ukupno se oporavilo 26.840 osoba od toga 1003 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 27.720 osoba. Do danas je ukupno testirano 457.726 osoba, od toga 8185 u posljednja 24 sata.

11:29 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u proteklih 24 sata testirano je čak 320 osoba od čega je evidentirano 68 novopozitivnih osoba u Međimurskoj županiji i dvije osobe testirane u drugim ustanovama na području RH koje se statistički vode u toj županiji pa je ukupni broj 70 pozitivnih osoba. Dodatno je u obradi još 288 uzoraka. U proteklih 24 sata ozdravilo je 47 osoba. U mjeri samoizolacije se trenutno nalazi 1077 osoba. Do sada je ukupno uzeto 12 347 uzorka. Postotak pozitivnih osoba na virus COVID-19 u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 21,25 posto.

11:17 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 928 obrađenih testova danas je 226 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju.

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 108 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2036 osoba se nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 71 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

11:15 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 8 osoba je oboljelo od koronavirusa; dvoje korisnika i dvije djelatnice Cvjetnog doma u Šibeniku, 3 osobe s područja grada Drniša i jedna iz Pirovca.

  • +2
Fotografije iz zraka: Gužve kod Velesajma, gdje se građani testiraju na koronavirus Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell/PIXSELL

11:10 Razina antitijela u pacijenata koji su preboljeli covid-19 u britanskoj je populaciji brzo padala tijekom ljeta, pokazalo je britansko istraživanje koje upućuje na to da imunitet nakon infekcije možda i ne traje dugo te da se tako smanjuje i mogućnost imuniteta zajednice. >>>Cijeli članak<<<

11:01 Zaraza koronavirusom potvrđena je za nove 54 osobe u zadnja 24 sata u Karlovačkoj županiji, u kojoj se do sada ukupno zarazilo 1025 osoba, priopćio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

Po broju novooboljelih prednjače Karlovac, Ozalj, Ogulin i Duga Resa. Od ukupno 22 lokalne jedinice u županiji samo Cetingrad, Generalski Stol, Kamanje, Krnjak, Lasinja, Ribnik, Samorsko i Tounj nemaju nijedan aktivni slučaj zaraze. U samoizolaciji se nalazi 458 osoba.

11:00 Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije od ukupno testiranih 871 osobe, u 125 slučajeva potvrđena je zaraza koronavirusom, a 27 osoba je ozdravilo.

11:00 Nacionalni stožer kasni s objavom novih podataka o zaraženim već sat vremena.

10:53 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 27 novozaraženih koronavirusom, a dvije su osobe umrle, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite. Najveći broj novozaraženih osoba, njih 19, je iz Bjelovara, četiri novozaražene osobe su iz Daruvara, tri iz općine Rovišće, a jedna novozaražena osoba s područja općine Severin. Među novooboljelim osobama tri su zdravstvena djelatnika.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 933 osobe. Dvije osobe s područja te županije umrle su s koronavirusom i do sada je zabilježeno 15 smrtnih slučajeva povezanih sa Covidom-19, naveli su iz županijskog stožera CZ.

10:40 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u odnosu na podatke od ponedjeljka oboljele su 62 osobe (gradovi – 9 Samobor, 5 Sveta Nedelja, 9 Zaprešić, 5 Jastrebarsko, 11 Velika Gorica, 6 Dugo Selo, 2 Vrbovec, općine – 3 Brdovec, 1 Bistra, 1 Luka, 3 Pušća, 1 Klinča Sela, 1 Pisarovina, 1 Kloštar Ivanić, 2 Brckovljani, 2 Rugvica).

  • +25
Građani nose maske i na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Josko Supic / CROPIX

Samoizolacija je propisana po jednom razredu srednjih škola u Dugom Selu, Zaprešiću, Jastrebarskom i Samoboru, 2 razreda srednje škole u Velikoj Gorici te po jednom razredu osnovnih škola u Svetom Ivanu Zelini, Dugom Selu, Samoboru i Zaprešiću. Također, u Dugom Selu došlo je do proboja virusa u dva doma za starije i nemoćne te u jedan odjel centra za rehabilitaciju.

10:29 U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 211 slučajeva zaraze koronavirusom, a provedeno je 1240 testiranja, izvijestio je u ponedjeljak Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Mjera samoizolacije izrečena je 1047 osoba. U Gradu Zagrebu trenutno je 3470 aktivnih slučajeva, a 8492 osobe nalaze se u samoizolaciji.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba potvrđeni su pozitivni nalazi tri korisnika, četiri zdravstvene djelatnice i sedam nezdravstvenih djelatnika. Pozitivan test na koronavirus imao je 21 učenik i pet nastavnika osnovnih škola te 23 učenika i tri nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 503 učenika osnovnih te 504 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 24 osobe.

10:24 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 16 muških i 14 ženskih osoba iz Dubrovnika (14 ima utvrđenu ep. vezu), osam muških i osam ženskih osoba iz Metkovića (osam ima utvrđenu ep. vezu), četiri muške i pet ženskih osoba iz Župe dubrovačke (šest ima utvrđenu ep. vezu), jednoj muškoj i jednoj ženskoj osobi iz Stona (jedna ima utvrđenu ep. vezu), po dvije muške osobe iz Korčule, Orebića i Ploča (za sve utvrđena ep. veza), dvije muške osobe iz Opuzena (za jednu utvrđena ep. veza), jednoj ženskoj osobi iz Smokvice (utvrđena ep. veza), po jednoj muškoj osobi iz Dubrovačkog primorja i s Mljeta, jednoj ženskoj osobi iz Blata i jednoj ženskoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije (utvrđena ep. veza). U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus.

10:06 Neslužbeno N1 doznaje da je danas u Hrvatskoj više od 1.400 novih slučajeva zaraze.

9:57 Pismo liječnice iz KB-a Dubrava u kojem je upozorila na kaotično stanje u respiracijskom centru u kojem se liječi više od 200 covid-pacijenta moglo bi biti "okidač" za promjene menadžmenta u toj bolnici, piše u utorak Jutarnji list. >>>Cijeli članak<<<

9:54 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 53 nove pozitivne osobe na COVID-19 (19 osoba iz Vinkovaca, 4 iz Vukovara, 3 iz Ivankova, 3 iz Jarmine, 3 iz Starih Jankovaca, 2 iz Novih Jankovaca, 1 iz Županje, 1 iz Bokšića, 1 iz Gunje, 1 iz Karadžićeva, 1 iz Komletinaca, 1 iz Nuštra, 1 iz Otoka, 1 iz Podrinja, 1 iz Posavskih Podgajaca, 1 iz Privlake, 1 iz Račinovaca, 1 iz Rajevog Sela, 1 iz Retkovaca, 1 iz Rokovaca, 1 iz Šarengrada, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Svinjarevaca, 1 iz Tordinaca i 1 s boravištem ivan županije). Preminulih osoba nema.

Trenutno je u županiji 27 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 206 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 16173.

9:49 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 477 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 46 novozaraženih osoba s područja županije. Kod 23 osobe epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima (Rijeka (15), Republika Italija (4), Republika Slovenija (2), Bosna i Hercegovina (2)). Za 16 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Epidemiološka obrada je u tijeku za 7 osoba. Izliječeno je 10 osoba. Trenutno je 241 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 872 osoba.

9:40 Ogorčenje raste u Italiji gdje se u nekoliko gradova prosvjedovalo protiv oštrih mjera, Češka uvodi policijski sat od 21 navečer, Rusija zatvara lokale noću, u Francuskoj se o novim mjerama odlučuje u utorak i srijedu te je moguć lockdown zbog drugog "brutalnog" vala pandemije. >>>Cijeli članak<<<

9:38 'Brojka oboljelih danas će biti mnogo manja nego što je bila jučer, praktički prepolovljena. Ni meni to nije jasno - nije stvar u testiranjima, mi smo jučer obavili 1240 testiranja i prešli smo 90.000 testiranih u NZJZ. Brojke padaju, očito su se počeli polako, ali sigurno sugrađani pridržavati mjera', rekao je u Studiju 4 Zvonimir Šostar ravnatelj Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar". >>>Cijeli članak<<<

  • +2
Testiranje na koronavirus na parkiralištu Velesajma Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

9:31 Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je nove preporuke po kojima se s 14 na 10 dana skraćuje samoizolacija osoba koje su ostvarile bliski kontakt s koronavirusom zaraženom osobom. >>>Cijeli članak<<<

9:16 Zbog velike kolone automobila gotovo u potpunosti blokirana je prometna žila kucavica koja povezuje centar grada Zagreba s Novim Zagrebom, o čemu svjedoče i objave na društvenim mrežama. >>>Cijeli članak<<<

9:08 'Samo prvi dan imao sam temperaturu do 39. Nakon toga sam afebrilan i nemam gotovo nikakvih simptoma. Slušam svoju liječnicu, da ne slušam, već bih danas bio na traci na trčanje ili u teretani', kaže ličko-senjski župan Darko Milinović. >>>Cijeli članak<<<

9:06 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o 15 novih slučajeva bolesti COVID-19 na području županije.

Stanje po županijama

  • Brodsko-posavska županija - 78 novozaraženih
  • Zadarska županija - 22 novozaražena
  • Ličko-senjska županija - 29 novozaraženih
  • Varaždinska županija - 25 novozaraženih 
  • Osječko-baranjska županija - 96 novozaraženih 
  • Međimurska županija - 70 novozaraženih 
  • Splitsko-dalmatinska županija - 226 novozaraženih
  • Šibensko-kninska županija - osam novozaraženih 
  • Karlovačka županija - 54 novozaraženih
  • Primorsko-goranska županija - 125 novozaraženih
  • Bjelovarsko-bilogorska županija - 27 novozaraženih
  • Zagrebačka županija - 62 novozaraženih
  • Grad Zagreb -  211
  • Dubrovačko-neretvanska županija - 70 novozaraženih
  • Vukovarsko-srijemska županija - 53 novozaraženih
  • Istarska županija - 46 novozaraženih
  • Koprivničko-križevačka županija - 15 novozaraženih
  • Sisačko-moslovačka županija - 77 novozaraženih
  • Požeško-slavonska županija - 20 novozaraženih

8:49 'Ako je osoba bila u kontaktu s oboljelim treba biti odgovorna, ostati kod kuće i kontaktirati obiteljskog liječnika. Naglašavam da osobe koje su bile testirane ostanu kod kuće dok ne dobiju rezultate testiranja, a to je 48 sati', kazala je Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) dodavši da se prostori u kojima se provodi vrijeme moraju što češće provjetravaju. >>>Cijeli članak<<<

8:33 U Sisačko-moslavačkoj županiji je 77 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvadeset i osam osoba s područja grada Siska, dvadeset i tri osobe s područja grada Kutine, četrnaest osoba s područja grada Petrinje, pet osoba s područja grada Popovače, dvije osobe s područja grada Glina, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Velika Ludina, jednoj osobi s područja općine Lekenik i jednoj osobi s područja općine Lipovljani, priopćio je tamošnji Stožer.

8:30 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 135 slučajeva zaraze koronavirusom, 120 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 15 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 482 osobe, a ukupno je testirano 11.867 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 200 uzoraka, od kojih je 20 pozitivnih.

8.16 Dr. Nela Sršen za je kazala kako se u posljednjih 4-5 dana primjeti porast broja pacijenata na reanimaciji, no ne vidi previše smisla u novim 'polumjerama'.

'Ljudi koji imaju restorane već su uložili u prilagodbu novim mjerama, a sad ih se opet limitira. Zašto zatvarati restorane, a druga okupljanja su okej?', pita se liječnica te ističe kako se ljudi i tako teško nose sa situacijom, a nove restrikcije samo prirodaju tom osjećaju pa dolazi i do agresije. >>>Cijeli članak<<<

7:33 Online nastava na razini države trenutno nije opcija, potvrdila je jučerašnje riječi ministra Radovana Fuchsa v.d. zamjenice ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin u emisiji U mreži Prvog. Kazala je kako je 80 posto učenika u klupama, dok ih je trenutno oko 1000 zaraženo.

Govorilo se i o novim kapacitetima za zbrinjavanje oboljelih.

'Od jučer ujutro u funkciji je Arena. Primarni cilj sada je da se zbrinu lakše oboljeli pacijenti. Možemo staviti i do 1000 kreveta u funkciju', rekao je Igor Milić iz Ravnateljstva civilne zaštite dodavši da imamo dovoljno ljudi i opreme.

Novosti su i po pitanju skraćivanja vremena samoizolacije. Osobe koje su kontakti pozitivnih i u samoizloaciji od danas se u njoj nalaze 10 dana, umjesto prijašnjih 14, potvrdila je Ivana Pavić Šimetin.

7:09 Stotine demonstranata u Torinu, Milanu i drugim talijanskim gradovima u ponedjeljak su iskazali svoj bijes, ponekad nasilno, zbog najnovijih pandemijskih ograničenja. >>> Cijeli tekst <<<

  • +3
Italija korona neredi Izvor: Profimedia / Autor: salvatore Laporta/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

6:19 Na području Virovitičko-podravske županije 30 je novozaraženih od koronavirusa, a među njima je petero djece, izvijestio je ponedjeljak kasno navečer županijski Stožer civilne zaštite. Desetero je mlađe životne dobi, devet srednje, šest starije, a petero su djeca. Svi imaju blage simptome bolesti. Na analizu je poslano 128 uzoraka, jedanaest još nije obrađeno. >>> Cijeli tekst <<<

6:12 U ponedjeljak je zabilježeno 828 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih u Hrvatskoj 10.919. Među njima su 864 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 65 pacijenata. Testirane su 3.973 osobe.

  • +25
Građani nose maske i na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Josko Supic / CROPIX