zaraženi župan

Darko Milinović o iskustvu s koronom: Slušam liječnicu, da ne slušam, već bih danas bio na traci na trčanje ili u teretani

27.10.2020 u 09:05

Bionic
Reading

U Lici je trenutačno 161 zaražena osoba, a među njima su i ličko-senjski župan Darko Milinović i članovi njegove uže obitelji. O oboljelima, kao i o njihovim kontaktima, brinu se samo jedan epidemiolog i jedna infektologinja.

'Samo prvi dan imao sam temperaturu do 39. Nakon toga sam afebrilan i nemam gotovo nikakvih simptoma. Slušam svoju liječnicu, da ne slušam, već bih danas bio na traci na trčanje ili u teretani', rekao je Milinović za Dnevnik.hr.

U krevetima gospićkog odjela za koronavirus nikada nije bilo više pacijenata.

'Mi smo naše kapacitete kreveta gotovo popunili. U bolnici leži 15 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom ovo je sada najgora situacija u Lici od početka cijele ove pandemije', rekla je Margareta Bajo-Dadić, infektologinja Opće bolnice Gospić.

Od početka cijelu Liku pokrivaju jedan epidemiolog koji je trenutačno u samoizolaciji i jedna infektologinja. Bajo-Dadić već dva mjeseca radi bez slobodnog dana, ali se ne žali. Ako se razboli i ona, Ličani će ostati bez jedine infektologinje koja situaciju u Lici koliko može drži pod kontrolom.