FIKTIVNI UGOVORI

Uhićenja zbog muljaža u Hrvatskim šumama

10.12.2013 u 17:28

Bionic
Reading

U Gospiću su jutros uhićene četiri osobe zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti na štetu Hrvatskih šuma. Jedan je zaposlenik Hrvatskih šuma, uhićena ženska osoba bila je zaposlenica te tvrtke do rujna 2012. godine, a dvoje uhićenih je iz Karlovca

Glasnogovornica ličko-senjske policije Maja Brozičević za Media servis je potvrdila uhićenja osumnjičenih za malverzacije, ne navodeći njihov identitet, kao ni iznos za koji su navodno oštetili Hrvatske šume.

'U tijeku je kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dvije s područja Gospića, a dvije s područja Karlovca, zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Jutros su uhićeni i dovedeni pritvorskom nadzorniku PU ličko-senjske, a kaznena prijava bit će dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu', rekla je Brozičević za Media servis.

Iz Hrvatskih šuma potvrđuju da je uhićeni D.K. zaposlen u UŠP-u Gospić kao pomoćni komercijalist za nabavu-skladištar. Druga uhićena osoba, A.M., nije zaposlenica Hrvatskih šuma od rujna 2012. godine. Njih i dvojicu karlovačkih poduzetnika tereti se za sklapanje fiktivnih ugovora.