zadržan u pritvoru

Uhićeni župan Dekanić bit će ispitan u četvrtak

15.03.2023 u 19:57

Bionic
Reading

Odvjetnik uhićenog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića Davor Ćavar izjavio je u srijedu kako očekuje da će njegov branjenik u Uskoku biti ispitan u četvrtak, kada će dogovoriti i način njegove obrane

U izjavi novinarima pred zgradom osječkog Uskoka Ćavar je rekao kako njegov branjenik ipak nije ispitan danas, a očekuje da će biti ispitan u četvrtak, u prijepodnevnim satima. Na pitanje kako će se Dekanić braniti na ispitivanju, Ćavar ističe kako će njegovom klijentu, neposredno prije samog ispitivanja biti uručena pouka o pravima, iz koje će biti vidiljivo za što ga se tereti i tada će se dogovoriti o obrani.

Napomenuo je da je njegov klijent trenutno zadržan, a poslije će biti predan pritvorskom nadzorniku, dok će Uskok sutra odlučiti hoće li predati prijedlog za određivanje istražnog zatvora ili će biti pušten na slobodu. Ćavar je izjavio da njegova stranka i dalje stoji kod svojeg prvog iskaza koji je dao neposredno nakon prometne nesreće, da nije vozio u toj spornoj nesreći.

Prometna nesreća kod Cerne u kojoj je sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Ističe kako s Dekanićem nije razgovarao o mogućnosti podnošenja ostavke na dužnost župana, ocijenivši kako je za to prerano. Na upit je li ga iznenadilo što ga je Dekanić imenovao odvjetnikom, s obzirom da je na posljednjim lokalnim izborima bio kandidat SDP-a za vukovarsko-srijemskog župana, Ćavar je odgovorio da ga nije iznenadilo, jer je odvjetnik, profesionalac, a da on ne bira klijente po političkim bojama.