uhićenje župana

HDZ se oglasio o Dekaniću: Pokrenut ćemo stegovni potupak pred časnim sudom

15.03.2023 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon uhićenja vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, priopćenjem se oglasio i lokalni HDZ, gdje je Dekanić potpredsjednik

'Vezano uz slučaj g. Dekanića, na pravosudnim je tijelima da utvrđuju nečiju eventualnu odgovornost za kaznena djela. Za razliku od oporbe, poštujemo presumpciju nevinosti, kao i samostalan rad pravosuđa te ne vršimo na nadležna tijela politički pritisak', poručili su iz HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije.

'Županijski odbor će sukladno statutu stranke pokrenuti stegovni postupak pred časnim sudom županijske organizacije', dodaju.

Podsjetimo, Uskokovi i policijski istražitelji u srijedu od ranog jutra provode uhićenja više osoba i dokazne radnje vezane za vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića uz kojeg je, zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, uhićeno i više policajaca te još osoba.

Župan Dekanić uhićen je s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, navodno zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.

Dekanić je uoči prošlog Uskrsa sudjelovao u prometnoj nesreći u Cerni, između Vinkovaca i Županje.

Prometna nesreća kod Cerne u kojoj je sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

I dok je on tvrdio da je bio tek suvozač, kao što je zaključeno i u policijskom izvješću, mediji su prenosili tvrdnje svjedoka da je Dekanić, u alkoholiziranom stanju, nesreću izazvao kao vozač u službenom automobilu.

Kazao je i da je siguran da će istraga koja je potom pokrenuta potvrditi njegove riječi te da njegova ostavka nije na stolu. Tvrdio je i da je cijela situacija ispolitizirana, da mu netko smješta te pokušava isprovocirati njegovu ostavku.