davor ćavar

Dekanićev odvjetnik: Ne mogu još ništa komentirati, čekamo odluku o terminu ispitivanja u Uskoku

15.03.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Davor Ćavar, odvjetnik uhićenog vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, izjavio je u srijedu kako očekuje da će tijekom dana biti obaviješten o terminu ispitivanja njegovog klijenta u Uskoku

Po izlasku iz zgrade osječkog odjela PNUSKOK-a, Ćavar je novinarima rekao kako u ovoj fazi postupka još ne može ništa komentirati, ali da nakon dovođenja u policijske prostorije slijedi ispitivanje u Uskoku

"Termin će odrediti zamjenik ravnatelja Uskoka. Zasad još nemamo dogovoren termin ispitivanja, ali očekujemo da ćemo s time biti upoznati tijekom dana", kazao je Ćavar i dodao kako Dekanić zasad nije davao nikakav iskaz jer će tek biti ispitan u Uskoku.

Uskokovi i policijski istražitelji u srijedu su od ranog jutra provodili uhićenja više osoba i dokazne radnje vezane za župana Dekanića uz kojeg je, zbog prikrivanja prometne nesreće, odnosno povrede službene dužnosti, uhićeno i više policajaca te još osoba.

Prometna nesreća kod Cerne u kojoj je sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Iz Uskoka su priopćili kako su uhićenja i dokazne radnje rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om na području Vukovarske županije, u odnosu na više osoba za koje se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti.

U ovom trenutku, ističu, mogu potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika.

Župan Dekanić uhićen je s troje policajaca i još dvije osumnjičene osobe, navodno zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom kod Cerne.