NOVI PROBLEMI

Udar na blagajnu Hajduku - stigla kazna od 235.000 kuna

04.04.2012 u 16:42

Bionic
Reading

Novi udar na Hajdukovu blagajnu iz HNS-a, ovoga puta Disciplinski sudac MAXtv 1HNL Krešimir Vlajčević kaznio je Splićane s ukupno 235 tisuća kuna za upotrebu pirotehnike i vrijeđanje protivničkih igračam, koje su izazvali njegovi igraći tijekom utakmica s Istrom, Dinamom, Rijekom i Cibalijom

Blagajna Hajduka svakim je danom sve praznija, a novi udar stiže iz HNS-a, Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević izrekao im je kazne za četiri proljetne utakmice, sveukupno je riječ o 235.000 kuna.

Hajduk je tako kažnjen s 80.000 kuna za utakmicu s Istrom na Poljudu i to 50.000 kuna za rasističke uvrede navijača prema gostujućem igraču Henryu Belleu, te 30.000 za pirotehniku.
Za derbi s Dinamom u Maksimiru Splićani su kažnjeni s 45.000 kuna, a u pitanju je pirotehnika i trganje sjedalica od strane Torcide.

U jadranskom derbiju na Kantridi navijači su opet bili aktivni, tako da je Vlajčević kaznio Hajduk s 50.000 kuna zbog dviju bakljada, a posljednja kazna od 60.000 kuna odnosi se na ogled s Cibalijom na Poljudu, gdje je jedna od baklji bačenih u teren zapalila mrežu Hajdukovog gola, te izazvala prekid.

U slučaju ponavljanja bakljada, Hajduk bi mogao neke od susreta do kraja prvenstva igrati bez gledatelja.

Stigla je i reakcija iz Poljuda i to preko njihovog odvjetnika Damira Primorca.

'poduzimao sve propisane mjere u cilju sprječavanja protupravnih ponašanja, a što je ujedno bila dužnost i drugih klubova gdje je Hajduk bio gost i radi čega u tim slučajevima Hajduk ne može snositi nikakvu odgovornost. HNK Hajduk će iskoristiti pravo izjavljivanja žalbe na sve navedene odluke u propisanom roku i nadamo se pravičnijem ishodu ovih postupaka', kazao je odvjetnik Hajduka Damir Primorac