Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

U prometu ga zatekli s gramom heroina, a pretragom stana na Trnju pronašli pravu malu manufakturu

20.05.2020 u 13:38

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neeovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni, protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljao veće količine heroina, amfetamina, konoplje tipa droga (marihuana) i smole konoplje tipa droga (hašiš) koju je potom skrivao i prepakiravao u stanu na Trnju, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao.

Osumnjičeni je 18. svibnja 2020. godine oko 14.30 sati na Aveniji Većeslava Holjevca, gdje su ga policijski službenici uhitili, dragovoljno izručio 1 gram heroina. Obavljenom pretragom stana na Trnju policijski službenici su pronašli ukupno 755,1 grama amfetamina pakiranog u kutiju i šest vrećica, 28,7 grama smole konoplje tipa droga (hašiš) pakirane u foliju, 2,5 grama konoplje tipa droga (marihuana), digitalnu vagu za precizno mjerenje mase s tragovima droge te predmete za pakiranje droge. Od osumnjičenog je oduzet i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.