odavanje počasti

U Kosovskoj Mitrovici ispraćen ubijeni Oliver Ivanović

17.01.2018 u 14:23

Bionic
Reading

Građani Kosovske Mitrovice tijekom čitave noći odavali su počast Oliveru Ivanoviću u prostorijama stranke ispred kojih je ubijen, a u srijedu ujutro povorka je prošla gradskim ulicama, nakon čega je tijelo ubijenog lidera SDP-a prebačeno u Beograd

Kako javlja televizija N1, u srijedu oko 11 sati povorka građana krenula je kroz Kosovsku Mitrovicu, a okupljenima ispred sjedišta SDP-a obratila se Ivanovićeva stranačka kolegica Ksenija Božović rekavši da su ubili čovjeka koji se borio za pravdu i demokraciju.

'Nakon zatvora ga je dočekalo to da bude izrešetan i ovako pogubljen ispred ureda', rekla je Božović te je zahvalila svima koji su došli odati posljednju počast Ivanoviću, ali i onima koji nisu s njima, te poručila da Ivanovićevi suradnici i obitelj očekuju od Beograda, Prištine i međunarodne zajednice da počinitelji budu pronađeni.

'Nikad nije htio otići s ovih prostora, s Kosova i Metohije, čak je i vraćao ljude, a danas ga ispraćamo u lijesu za Beograd', kazala je Božović.

Oliver Ivanović bit će sahranjen u četvrtak u 12.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

  • +3
Ispraćaj Olivera Ivanovića Izvor: Reuters / Autor: DJORDJE KOJADINOVIC

U Kosovskoj Mitrovici u četvrtak je dan žalosti, priopćili su iz privremenog organa ove općine.

Vladika raško-prizrenski Teodosije služio je u srijedu u hramu sveti Dimitrije u Kosovskoj Mitrovici misu za pokoj duše Olivera Ivanovića.

Podsjetimo, Ivanović je ubijen u utorak ujutro sa šest metaka dok je ulazio u prostorije svoje stranke. Obdukcija je pokazala da je smrt bila trenutna, a rane smrtonosne.