atentat

Nakon Ivanovićeva ubojstva na Kosovo stiže Vučić, traži se pomoć FBI-ja, ponuđena i izdašna nagrada

17.01.2018 u 11:38

Bionic
Reading

Dan nakon što je iz zasjede u Kosovskoj Mitrovici ubijen čelnik kosovskih Srba Oliver Ivanović srbijansko tužiteljstvo pokrenulo je predistražni postupak, dok je kosovsko vijeće za sigurnost najavilo kako će, bude li to potrebno, zatražiti pomoć američkog FBI-ja da bi se rasvijetlio teroristički čin

Kako javljaju tamošnji mediji, srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminalitet pokrenulo je predistražni postupak te je podnijelo zahtjev za prikupljanje potrebnih izvješća ministarstvu unutarnjih poslova te Sigurnosno-informativnoj agenciji.

Na sjednici pak kosovskog vijeća za sigurnost ocijenjeno je da se, ukoliko bude potrebno, zatraži profesionalna pomoć poznatih međunarodnih sigurnosnih agencija, posebice pomoć FBI-ja.

Kosovska policija ponudila je 10.000 eura nagrade onome tko ponudi relevantne informacije o atentatoru. Ravnatelj kosovske policije Spend Madjuni kazao je kako je osnovana i posebna postrojba što se bavi Ivanovićevim ubojstvom, kao i da će policija učiniti sve kako bi se pronašao ubojica.

Inače, automobil marke Opel Astra, koji je koristio Ivanovićev atentator, pronađen je tek kilometar od mjesta ubojstva i to ispred albanskih kuća tik uz granicu sa srpskim naseljem.

  • +6
Prosvjedi nakon sporazuma Srbija-Kosovo Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Nakon ubojstva čelnika kosovskih Srba srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić najavio je hitni posjet Kosovu i Metohiji. Vučić će u subotu ujutro posjetiti Kosovsku Mitrovicu, a nešto kasnije i Gračanicu te Laplje Selo, kako bi razgovarao sa Srbima na Kosovu i Metohiji.