GLUPANI I KRVOPIJE

Trump sasuo bujicu psovki u kockarnici

29.04.2011 u 10:55

Bionic
Reading

Bogataš Donald Trump sasuo je bujicu psovki tijekom govora u bučnoj lasvegaškoj kockarnici, uvjeravajući svoje obožavatelje da ozbiljno razmatra ulazak u predsjedničku utrku

U polusatnom govoru posvećenom uglavnom vanjskoj politici, Trump je zasuo nacionalne čelnike nizom uvreda, piše Associated Press.

'Naši čelnici su glupi, oni su glupi ljudi. To je vrlo, vrlo tužno', rekao je Trump na primanju koje su u njegovu čast organizirale dvije grupe žena Republikanske stranke.

Okruženje je bilo prikladno za tog tajkuna, čijim je imenom ogrnut zlatno obojen Trump International Hotel & Tower, tik uz glavnu ulicu Las Vegasa. Otvoreni bar dočekao je više od tisuću ljudi, konobari su nudili tople zalogajčiće, dok je prisutne uveseljavao Trumpov dvojnik.

U jednom trenutku, uzvanica na rasipnom primanju u kockarnici Treasure Island podviknula je da bi se Trump trebao natjecati za predsjednika.

'Mislim da ću vas učiniti jako sretnom', odgovorio je tajkun. No kasnije je dodao: 'Postoji jako velika šansa da neću pobijediti zbog jednog od onih političara-krvopija.'

Trump je udario na način kojim se Obama odnosi prema Libiji, Iraku, Kini i Afganistanu, a u jednoj od mnogih psovačkih 'bombi' koje je ispustio tijekom večeri obrecnuo se na izgradnju škola u ratom razorenom Afganistanu, dok se istovremeno zanemaruje obrazovanje u SAD-u.

Poručio je da on ne bi pomagao zemljama poput Južne Koreje i Libije bez primjerene naknade i obećao da će koristiti psovke dok bude pregovarao s Kinom.

'Nisam zainteresiran štititi nikoga od njih ako mi za to ne plate', rekao je. 'Kad vas zaje......, nećete im posluživati državničke večere', slikovit je bio Trump. Umjesto toga, dodao je, treba im servirati McDonald's.

Redovit kritičar Obamine zdravstvene reforme, Trump je poručio da okružni sudovi ne bi trebali trošiti vrijeme na desetke tužbi koje osporavaju zakon, već bi o tome trebao odlučivati Vrhovni sud.

Trumpov posjet Nevadi uslijedio je dan nakon boravka tajkuna u New Hampshireu, gdje će se odigrati prvi stranački predizbori za predsjednika SAD-a. Nevada će biti domaćin trećih predizbora.

'Trebao bih se puno toga odreći. Ali znate što? Sve su to mrvice u odnosu na važnost ove zemlje', rekao je Trump gomili u kockarnici.