oštro po savjetniku

Strenja Linić obrušila se na Ilčića, on uzvratio: To je žalosno...

26.01.2018 u 13:21

Bionic
Reading

Nakon što je šef HRAST-a te savjetnik ministrice kulture Ladislav Ilčić ovih dana održao studentima predavanje o Istanbulskoj konvenciji tijekom čega se dotaknuo menstruacije i ženskih hormona, reagirala je Mostivka Ines Strenja Linić kazavši kako političar ima problema s vlastitom seksualnošću

'Dugo već u javnosti nije bilo ovako seksističke izjave jednog političara', rekla je Strenja Linić, prenosi N1.

'Ovo je duboko sramotno i pokazuje da kolega Ilčić ima problema sa svojom seksualnošću. On ima problem i s rodnom ravnopravnošću. On nije za to da žena bude ravnopravna. On ženu direktno stavlja u zapećak i ima očit problem, ali problem imaju i ministrica i premijer. On očito ne može savjetnik i jednostavno ga treba maknuti iz političkog života jer radi štetu svima nama, kao i svojoj stranci', kazala je Mostovka o Iličićevom istupu.

Čelnik HRAST-a je, pak, za televiziji N1 prokomentirao osude koje stižu sa svih strana.

Ilčić, naime, smatra kako je njegova izjava izvučena iz konteksta te kako je prikazana kao vrijeđanje žena, iako je on, prema vlastitom mišljenju, samo iznio znanstvenu činjenicu.

  • +13
Ladislav Ilčić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Razumijem kad pojedini mediji nešto izvuku iz konteksta, ali kad političari koji bi trebali odgovorno istupati u javnosti izgovore takve stvari, poput Bauka i Strenje Linić, to je žalosno', kazao je Ilčić.

Podsjetimo, u petak je u Saboru SDP-ov Arsen Bauk zatražio od premijera Andreja Plenkovića i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek da smijene Ilčića.