U SJENI ISTANBULSKE KONVENCIJE

Savjetnik ministrice kulture Ladislav Ilčić na tribini lamentirao o menstrualnom ciklusu

25.01.2018 u 14:26

Bionic
Reading

Ladislav Iličić, predsjednik stranke HRAST i savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek u utorak je sudjelovao na tribini o Istanbulskoj konvenciji u utorak su u Studentskom domu 'Stjepan Radić' zajedno sa studentskim kapelanom Damirom Stojićem. Ilčić je progovorio o menstrualnom ciklusu, a njegov su nastup mnogi ocijenili kao seksistički

'Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći 'OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smijem biti sputan tim organom nego moram biti drugog spola'. To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente', naglasio je savjetnik ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Potom je na primjeru menstrualnog ciklusa objasnio svoje viđenje razlika muškaraca i žena. 'Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća', kazao je Ilčić, a javlja forum.tm.

  • +13
Ladislav Ilčić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na Ilčićevu izjavu reagirala je bivša premijerka Jadranka Kosor koja je na Twitteru napisala da već dugo nieko nije 'ovako besramno ponižavajuće govorio o ženama'.