podaci stožera

Split s okolicom rekorder sa 154 novozaraženih, Zagreb opet prebacio stotku, samo jedna županija bez novih slučajeva

24.08.2021 u 13:24

Bionic
Reading

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 470 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a najviše u Splitsko-dalmatinskoj županiji, čak 154. U hrvatskim bolnicama liječi se 330 covid-pacijenata, od kojih je 44 na respiratoru

Koronavirusom su zaražene nove 154 osobe u Splitsko-dalmatinskoj županiji u protekla 24 sata, a u bolnici je od posljedica zaraze umrla 82-godišnja žena. Županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo obradio je 2282 testa.

Prema izvješću iz splitskog KBC-a umrla žena je uz brojne komorbiditete bila pozitivna na covid infekciju.

Iz Splita je 61 novooboljela osoba, iz ​Sinja 17, ​iz Solina 12, iz Kaštela deset, Omiša šest, Trilja pet, Imotskog i Prološca po četiri, Makarske, Jelse, Podstrane i Muća po tri, Trogira, Postira, Zagvozda, Segeta, Tučepa i Hrvaca po dvije. Po jedna osoba zaražena je u Baškoj Vodi, Dicm​u, Dugo​mg Rat​u, Klis​u, Lokvičić​ima, Marin​i, Nerežišć​ima, Podbablj​u, Pučišć​im​a, Runović​ima i Selc​im​a.

​Od ukupnog broja novozaraženih 98 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno ​se ​1403 osobe nalaze u samoizolaciji.​ Na liječenju ​u splitskom KBC-u su 63 covid pozitivne osobe, a 17 ih je na respiratoru.

Stanje u Zagrebu

Zaraza koronavirusom potvrđena je kod novih 109 osoba u posljednja 24 sata u Zagrebu, u kojemu je trenutno aktivno 595 slučajeva zaraze. Djelatnici Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar uspješno su kontaktirali 70 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 38 osoba.

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac

Od 70 pozitivnih osoba njih 26 su kontakti covid-pozitivne osobe, a 13 osoba za sada je negativne epidemiološke anamneze. Kod 15 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tijekom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Zadarska, Šibensko-kninska, Karlovačka županija). Zaraženo je 12 osoba koje su doputovale iz Bosne i Hercegovine, s Kosova, iz Njemačke te iz Afrike. Za tri osobe obrada je u tijeku. Po jedna pozitivna osoba zarazila se na svadbi, odnosno na poslu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području Zagreba u protekla 24 sata dijagnosticiran je jedan novooboljeli korisnik. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se četiri osobe. Na cijepnom punktu Velesajam u ponedjeljak je cijepljeno 725 osoba. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 475 osoba.

  • +9
Cijepljenje građana u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Štedul Fabac

Prema podacima nacionalnog Stožera civilne zaštite, u Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata registrirano je 35 novozaraženih, u Zadarskoj 27, u Osječko-baranjskoj 24, u Primorsko-goranskoj 19, Šibensko-kninskoj 16, Dubrovačko-neretvanskoj i Brodsko-posavskoj po 13, Sisačko-moslavačkoj 12, Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj po sedam, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj po šest, Međimurskoj i Vukovarsko-srijemskoj po pet, Ličko-senjskoj i Istarskoj po četiri, Karlovačkoj tri, Virovitičko-podravskoj jedan te u Požeško-slavonskoj županiji - nula.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ