četvrti val

Djelatnici covid bolnice u Mostaru uputili dramatičan apel: Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas!

23.08.2021 u 16:53

Bionic
Reading

Djelatnici mostarske Covid bolnice uputili su u ponedjeljak dramatičan apel građanima da prekinu masovna okupljanja i počnu poštivati epidemiološke mjere jer je zabilježen veliki porast novozaraženih od koronavirusa, dok je tijekom vikenda sedam osoba preminulo od posljedica povezanih s Covid-19

„Broj dnevnih prijema na Covid Odjelu je od šest do 10 pacijenta što je za početak četvrtog vala više nego ikada. Očekujemo puno više od toga i to jako brzo. Treći smo na svijetu po broju zaraženih u odnosu na broj stanovnika“, navodi se u pismu djelatnika covid-bolnice upućenom lokalnim medijima u Mostaru.

U toj bolnici tijekom vikenda preminulo je sedam, uglavnom starijih bolesnika, čije se smrti povezuju s covidom-19. Na bolničkom liječenju trenutačno je 50 bolesnika, od kojih je četvero na respiratoru, dok je šestero na potpori kisikom. U posljednja tri dana zabilježena su i 172 novozaražena koronavirusom u Hercegovačko-neretvanskoj županiji sa sjedištem u Mostaru.

Djelatnici bolnice za covid pozvali su građane da izbjegavaju sva velika okupljanja, pogotovo u zatvorenim prostorima, držanje distance i nošenje maski.

„Jednom u životu poslušajte struku i stanite uz nas! Postanite dio nas i pomozite nam da ovo što prije završi, da se vratimo u normalan život“, upozorili su. U apelu se navodi kako nepoštivanje mjera otežava rad bolnice, a napose starijih ljudi.

„Upućujemo i molbu stožerima i ministarstvima da uvedu najstrože mjere do sada uključujući i novčane kazne“, stoji u pismu djelatnika te bolnice u Mostaru.

Pozvali su i svećenike da prestanu s poticanjem ljudi da se rukuju tijekom misa kada se iskazuje mir, te da se ograniči broj gostiju na svadbenim slavljima.