ivana katavić

Slavonka iz Splita nova je 'šefica državne mature', starta 1. lipnja

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 01.06.2018 10:36
  • Objavljeno 25.05.2018 u 14:49
učenici škola državna matura

učenici škola državna matura

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Igor Sambolec

Nova ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) - pojednostavljeno, 'šefica državne mature' - bit će Ivana Katavić, dosadašnja viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje u Splitu. Na dužnost će stupiti 1. lipnja

Za Katavić je glasovalo četvero od ukupno sedmero članova Upravnog vijeća NCVVO-a, uz dva glasa protiv i jedan suzdržan. Prethodnica Maja Jukić, izabrana u vrijeme koalicijske SDP-ove vlasti, dobila je tek dva glasa. Njen mandat istekao je još 14. veljače, no ostala je na istom mjestu kao vršiteljica dužnosti ravnateljice.

Sama Ivana Katavić nije bila raspoložena za razgovor za medije. Neslužbene informacije govore da je dobila najviše bodova i na temelju dokumentacije za natječaj za novu ravnateljicu NCVVO-a, ali i na razgovoru s članovima Upravnog vijeća.

Maja Jukić, v. d. ravnateljica do 1. kolovoza

Maja Jukić, v. d. ravnateljica do 1. kolovoza

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Rodom Slavonka, diplomirala je fiziku na zagrebačkom PMF-u i potom gotovo dva desetljeća radila u osnovnim školama, a od 2013. godine radi u splitskoj podružnici Agencije za odgoj i obrazovanje kao viša savjetnica za predmete Fizika i Tehnička kultura. Vodi skupove za učitelje, a u ovoj godini u planu su joj bili 'Stručno-metodička priprema za polaganje stručnog ispita iz predmeta Fizika' i 'Socijalne vještine u funkciji razvijanja prirodoslovnog područja školskog kurikuluma'.

U splitskoj podružnici Agencije za tportal su kazali da su 'svi viši savjetnici, pa tako i Katavić, upravo danas na stručnoj edukaciji'.

  • +127
  • +124

Norijada 2018.

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!