VIJEĆE ZA SOCIJALNU PRAVDU

Sindikati: 'Josipović ne zna što želi'

18.03.2010 u 07:00

Bionic
Reading

Između Pantovčaka i sindikalnih središnjica još uvijek traju konzultacije oko toga koliko bi sindikalnih predstavnika trebalo biti u Josipovićevu Vijeću za socijalnu pravdu i koja bi bila uloga predsjednikova povjerenika za radništvo

Zadnji prijedlog je da dvoje sindikalaca uđe u Savjet za gospodarstvo, koji su dosad redom činili ljudi iz svijeta biznisa te da još dvoje sudjeluje u radu Vijeća.

'To nam se čini prihvatljivo. Iako, nam još uvijek nije jasna uloga Vijeća. Predsjednik nam je to prezentirao kao protutežu Savjetu, da bi se na kraju ispostavilo da bi se to tijelo više bavilo socijalom nego problemima radništva. Izgleda da je Josipović s time izletio samo da bi nas umirio nakon naših povika zbog njegova Savjeta', kaže Ana Knežević, sindikalna koordinatorica.

Inače, kako se može čuti od ostalih sindikalnih čelnika, predsjednik ih je razočarao svojom neodlučnošću, a ni njegovim ljudima s kojim kontaktira nije najjasnije što Josipović želi.

'Očekivali smo čvršći stav i da će, kao što je obećavao u kampanji, stati na stranu radništva. Kako vrijeme prolazi, i njegov Savjet i Vijeće izgubili su na značaju', mišljenja je jedan od sindikalaca koji je želio ostati anoniman.