ivan turudić

Šef Županijskog suda u Zagrebu kažnjen zbog prebrze vožnje, tvrdi da nije bježao policiji

24.09.2019 u 17:06

Bionic
Reading

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pravomoćno je kažnjen s tisuću kuna zbog prebrze vožnje sjevernom bjelovarskom obilaznicom. No, zanimljivije od toga bilo je njegovo postupanje nakon što ga je policijski presretač pokušao zaustaviti

Kako je na sudu svjedočio policajac Josip Blažević, Turudić je 20. siječnja ove godine u 16.46 sati snimljen kako se vozi brzinom od 132,5 kilometra na sat tamo gdje je ograničenje brzine 80 kilometara, piše Večernji list.

“Vozača smo pokušali zaustaviti kod Barutane na način da smo ga prestigli i upalili svjetlosnu oznaku na presretaču ‘Policija – slijedite nas’. Vozač je unatoč tome nastavio kretanje, pa je zaustavljen drugi put kod skretanja za mjesto Diebali”, svjedočio je policajac na bjelovarskom sudu.

Tom prilikom utvrđen je identitet vozača i dana mu je mogućnost da pregleda videosnimku. No, on je to odbio pa mu je uručen obvezni prekršajni nalog.

Na prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru pozivan je četiri puta, ali niti jednom se nije odazvao. U tri slučaja pozive na ročište uopće nije preuzeo, a jednom je primio, ali se nije odazvao.

Turudić je komentirajući cijelu situaciju za Jutarnji list kazao kako nije bježao od policije.

'Nisam bježao od policije! To je glupost! Ma, kakav bijeg! Točno je da je na zaobilaznici vozilo bilo iza mene, pa me onda prestiglo i usporilo. Tako su me pratili nekoliko kilometara, no ja nisam znao da je to policija. Tek kada su me odlučili zaustaviti upalili su svjetla i znak "Policija" i tada sam se zaustavio. Sve je to vidjela i moja supruga koja je bila sa mnom' rekao je Turudić.

Dodao je da vozim 20 godina svakog vikenda u Bjelovar i kako je možda pet puta kažnjen u tome razdoblju zbog prebrze vožnje. Naveo je da je dobio od policije prekršajni nalog kojim je za prebrzu vožnju kažnjen s 1.000 kuna i da se na taj nalog žalio. Tvrdi, međutim, kako nikada nije dobio poziv na sud u Bjelovar, niti je dobio odluku Općinskog suda u Bjelovaru.