prekomjerna brzina

Netko je jurio u Turudićevom autu, on ne zna tko, a ne zna ni sud: Šef Županijskog suda u Zagrebu oslobođen krivnje

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 11.09.2019 11:58
  • Objavljeno 11.09.2019 u 11:58
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Ivan Turudić predsjednik Županijskog suda u Zagrebu, oslobođen je, pravomoćno, krivnje zbog koje su ga optužili virovitički policajci početkom godine. Naime, u samoj Virovitici, u ulici Zbora narodne garde policija je kamerom snimila automobil u vlasništvu leasing kuće, a koji glasi na njegovo ime i koji je vozio brže od ograničenja

Prema prekršajnom nalogu, Turudić kao osoba kojoj je vozilo povjereno, nakon utvrđenog prometnog prekršaja utvrđenog 20. listopada 2018. godine u 12.49 sati u Ulici Zbora narodne garde u Virovitici, tvrdila je policija, nije dostavio vjerodostojne podatke o počinitelju prometnog prekršaja, premda je bio policijskim dopisom obaviješten i dužan dostaviti.

Nakon provedenog postupka, sudac Prekršajnog odjela Općinskog suda u Virovitici Petar Bajan, Turudića je oslobodio krivnje uz obrazloženje kako nema dokaza da je poznati sudac prekršaj za kojeg je okrivljen doista učinio, javlja podravski.hr.

'Ne mogu Vam ništa trenutno reći jer nisam dobio nikakvo rješenje. Ne znam ni kako sam prošao' – rekao je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić.

Sudac Turudić kazao je i kako se radilo o vikendu te da automobil često koristi njegova supruga, ali i druge osobe.

I doista, sudac Ivan Turudić, ovog puta kao okrivljenik, Općinskom sudu u Virovitici dostavio je dopis 'podaci o vozaču' u kojemu je uz svoje ime i prezime, dostavio podatke i o članovima obitelji koji se koriste tim automobilom. U pisanoj obrani koju je dostavio sudu, branio se kako nije počinio prekršaj za kojeg se tereti, a njegovu obranu sud je u potpunosti uvažio.

  • +9
  • +6

Ivan Turudić

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Iz podatka koje je okrivljeni dostavio PU vidljivo je da je naveo imena i prezimena osoba, njihove OIB-e i adrese stanovanja na temelju kojih se može utvrditi njihov identitet kojime je ispunio svoju zakonsku obvezu te nije bilo osnova da ga se tereti za spomenuti prekršaj',  obrazložio je sudac virovitičkog suda Petar Bajan.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!