grabar kitarović pokrenula lavinu

Šef SOA-e poslao očitovanje oko optužbi za korupciju u tajnim službama, Ostojić se obratio DORH-u

19.12.2019 u 11:13

Bionic
Reading

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić poslao je očitovanje saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost vezano za navode aktualne predsjednice o korupciji u tajnim službama

'SOA je odgovorila na predsjedničine optužbe o koruptivnim tajnim službama! Daniel Markić poslao je očitovanje Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost', javlja Nova TV.

Riječ je o ispunjenju zahtjeva o očitovanju koje je od SOA-e tražio odbor kojem je na čelu SDP-ov Ranko Ostojić.

'Ne shvaća da ona supotpisuje tko će biti ravnatelj sigurnosno-obavještajnog sustava. Osoba koja istovremeno govori da se ne smije miješati u rad sigurnosno-obavještajnog sustava, a onda kaže da se bori protiv korupcije u sigurnosno-obavještajnoj agenciji', kazao je Ranko Ostojić na konferenciji za medije.

Potvrdio je da je od Državnog odvjetništva zatražio da mu odgovore je li prijavljen koji slučaj korupcije u obavještajnom sustavu i postupaju li po tome.

'Što se tiče SOA-e i VSOA-e, postavljeno je isto pitanje da dobijemo koji se postupci eventualno vode i o kojoj se situaciji radi. Kada čelnica obavještajnog sustava kaže da je sustav korumpiran, onda smo u problemu. Ako ona govori istinu, onda smo u problemu. Ona treba biti faktor stabilnosti, a ne ovakvim izjavama unositi nesigurnost. Ako čelnica govori ovakvo nešto, onda možete misliti što se stvarno događa. Ona u slučaju rata rukovodi obranom i možete misliti u kakvu situaciju možemo doći', kazao je Ostojić.

Grabar Kitarović je, podsjetimo, na pitanje o korupciji tijekom debate na javnoj televiziji iznenada otkrila korupciju u sigurnosnim službama, prije svega u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji (SOA).

'Posebno ću inzistirati na tome da se mijenja zakonodavstvo u budućnosti kako bismo omogućili da službe rade, odnosno koordinaciju između svih službi i triju poluga vlasti u koju se ne možemo miješati, odnosno naša izvršna vlast... Međutim ono što je meni problem jest da se ja već godinama bavim korupcijom u samim službama, i u SOA-i i u VSOA-i i u drugim službama. Mislim da je došlo vrijeme da se pomladi, da se zaposle mladi ljudi koji nisu korumpirani i koji će raditi profesionalno', rekla je predsjednica na HRT-u.

  • +31
Sučeljavanje predsjedničkih kandidata Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek