BIJEG S MJESTA NESREĆE

Šef požeško-slavonskog HDZ-a o kumi Gabrijele Žalac: Gospođi je sugerirano da se sama ispiše iz stranke

24.03.2019 u 17:53

Bionic
Reading

Nakon što je Državno odvjetništvo pokrenulo postupak protiv Marijane Obradović, kume ministrice regionalnog razvoja Gabrijele Žalac koja je krajem prosinca s 1,34 promila alkohola u krvi skrivila prometnu nesreću u kojoj je ozlijedila jednu ženu te pobjegla, Obradović se ispisala iz članstva u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, pojasnio je okolnosti pod kojima je došlo do takve odluke

'Jasno je da se radi o ponašanju koje je neprimjereno i koje niti jedna politička stranka ne bi trebala tolerirati, a pogotovo ne ona koja vodi državu', kazao je predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a za RTL.

Dodao je kako nije bilo nikakvih razmirica ni svađa. 'Ništa neuobičajeno, nikakvih tenzija. Gospođi je sugerirano da bi bilo dobro da se sama ispiše iz stranke zbog toga što je uradila i ona je to napravila', otkrio je Glavić.

  • +22
Gabrijela Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na pitanje hoće li izlazak iz HDZ-a predstavljati problem ministrici Žalac, Glavić je rekao: 'Ja gospođu ne poznajem tako da meni to što izlazi iz stranke neće biti problem, no za druge ne znam. Vjerujem da ni ministrici Žalac neće biti problem što gospođa više nije članica stranke. One imaju privatni odnos koji sa strankom ne bi trebao imati veze', kaže Glavić koji je naslijedio Franju Lucića na čelu županijske organizacije nakon što je ista raspuštena zbog afere s nasilnim županom Alojzom Tomaševićem.

Marijana Obradović javnosti je postala poznata nakon što je Gabrijela Žalac bila kuma na krštenju njezinog djeteta, što se dogodilo dan nakon prometne nesreće u Vinkovcima u kojoj je 10-godišnje dijete teško ozlijeđeno u sudaru s automobilom kojim je upravljala ministrica Žalac. Portal Telegram je objavio da je, nakon posjeta ministrice Žalac u rujnu 2017. njezina kuma imenovana voditeljicom jednog od projekata financiranog sredstvima EU.