ankica mamić analizira

Komunikacija ministrice Žalac: Cijela je priča mutna, očito je uhvaćena u nečemu

20.03.2019 u 16:14

Bionic
Reading

Gotovo dvije i pol godine, koliko je ministrica u ovom sazivu Vlade, Gabrijela Žalac nastupala je odmjereno. Do prije deset dana nije trebala odgovarati ni na kakva druga pitanja osim onih koja se tiču njezina resora. No onda se dogodila prometna nesreća i plač ministrice pred kamerama, a danas je pak zbog pitanja o Mercedesu pokazala svoju neugodnu stranu. 'Očito je uhvaćena u nečemu', smatra komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić

Mamić smatra da je komunikacija ministrice Žalac, dok je u fokusu bio njezin resor, bila korektna. 'Dok su se postavljala pitanja iz njezina djelokruga, ona se dobro snalazila, no čim su počeli problemi, ona se jednostavno nije dobro nosila s time', smatra Mamić.

Suze pred kamerama su neprimjerene

Prije desetak dana Žalac se pred kamerama emotivno 'raspala', pustila je suze na konferenciji za medije nakon što je javnost tri dana čekala podatke o tome koliko je dugo vozila s nevažećom vozačkom dozvolom. 'Plakanje je bilo potpuno neprimjereno za javni diskurs. To nije adekvatna komunikacija. Ne bih rekla da je proračunato, ali svakako to nije za javni diskurs. Kad idete u javnu komunikaciju, morate se smiriti i govoriti o činjenicama', napominje Mamić i podsjeća da cijeli taj nesretni događaj nije bio adekvatno prezentiran te da i dalje, recimo, ne znamo kojom je brzinom Žalac vozila u trenutku naleta na djevojčicu.

  • +4
Gabrijela Žalac na tiskovnoj konferenciji Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Komunikacijska eskapada zbog Mercedesa: Očito je uhvaćena u nečemu

Najnovija komunikacijska eskapada ministrice Žalac zbila se u srijedu ujutro. Umjesto da objasni čiji je luksuzni osobni automobil u njezinu dvorištu, sama je sebe zapetljala.

'Jutros je rekla da automobil pripada roditeljima pa da je u najmu. Dopuštam da je moguće da to ne znate. Ali onda kažete - 'pojma nemam'. Auto je u mom dvorištu, ali ne znam točno čiji je. Cijela je priča mutna, nije jasno što se događa i komunikacija Žalac bila je neuvjerljiva', poručuje Mamić.

Prilikom davanja izjava na ulazu u zgradu Vlade u srijedu popodne Žalac je pak pokazala svoju neugodnu stranu i prezentirala nam napadački nastup. Novinare je optužila da danima fabriciraju laži o njoj.

'I njezin suprug poručio je novinarima da što ih to briga. To nije napad; javne osobe imaju javnu odgovornost. Prema tome, tu ne vidim napad na nju. Mnoge su javne osobe prolazile rešetanja o različitim temama i ona jednostavno nije uvjerljiva. Ne mogu ni za koga tvrditi da laže, no ona nije bila uvjerljiva ni oko nesreće ni oko automobila. Legitimno je ne znati što rade vaši roditelji, no ona je počela petljati, čime pokazuje, komunikacijski gledano, da je upletena u tu priču. Očito je uhvaćena u nečemu', analizira Mamić.

'Trebala je reći istinu i suočiti se s posljedicama. Jer sve izađe na vidjelo, a odgađanjem je šteta puno veća', zaključuje.

  • +5
Gabrijela Žalac daje izjavu o Mercedesu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL