afera ide dalje

Ugovor za luksuzni automobil mame ministrice Žalac ovjeren tek mjesec i pol nakon potpisa

23.03.2019 u 11:57

Bionic
Reading

Ugovor o najmu luksuznog Mercedesa E klase, koji je majka ministrice Gabrijele Žalac sklopila s tvrtkom Star rent-a-car u vlasništvu šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollya, potpisan je 18. siječnja, ali kod javnog bilježnika ovjeren je tek 5. ožujka, gototo punih mjesec i pol nakon potpisa.

Iz Jutarnjeg lista koji je otkrio ovu informaciju navode da ta činjenica budi sumnju u vjerodostojnost ugovora o najmu i priče koju ministrica Žalac javno pripovijeda da ga je unajmila njena majka, koja će ga, kako je ministrica rekla, vjerojatno i kupiti.

Afera je buknula nakon što je otkriveno da se pred kućom ministrice Žalac nalazi parkiran luksuzni automobil, pri čemu je više neimenovanih izvora iz HDZ-a, odnosno iz vinkovačkog susjedstva ministrice Žalac insinuiralo da je automobil nabavila upravo ministričina obitelj.

Potpis je ovjerio javni bilježnik u Vinkovcima i, prema tumačenju nekih njegovih iskusnih kolega u Zagrebu, piše Jutarnji, on nije u ovoj priči napravio ništa protuzakonito jer dozvoljena je naknadna ovjera potpisa, ne i solemnizacija, ali potvrđuju nam da je riječ o neuobičajenoj praksi koja se kod njih u uredu nikada ne događa.

  • +5
Gabrijela Žalac daje izjavu o Mercedesu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL