unutarstranački obračuni?

Žalac o aferi Mercedes: Sumnjam da mi podmeće netko iz HDZ-a

20.03.2019 u 20:31

Bionic
Reading

Nakon problema s prometnom nesrećom i isteklom vozačkom dezvolom, te afere Mercedes ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac u razgovoru za Dnevnik Nove TV kazala je kako sumnja da joj podmeću iz njene vlastite stranke HDZ-a. Nije željela otkriti tko i zbog čega

Žalac je gostujući u Dnevniku Nove Tv još jednom pojasnila kako je skupocjeni Mercedes koji stoji u njenom dvorištu u najmu njene majke. Upitana zašto to nije rekla još jučer kada je dobila upit medija, Žalac kaže kako je novinari nisu upitali čiji je automobil nego su je pitali da li je njen.

Iako je jutros govorila prvo o kupnji, a onda o najmu Žalac misli da joj izjave nisu bile kontradiktorne. 'Mislim da sam bila precizna. Kad govorimo o ugovoru o najmu, njega je sklopila moja majka s rent-a-carom. Mislim da se u nekim slučajevima, kao i u slučaju mene kao ministrice , krši zakon o GDPR-u. Zašto bi ja izlazila s ugovorom koji je vezan za moje roditelje', rekla je Žalac.

Spremna je, kaže, sve predočiti Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa ako do toga dođe. Otkrila je je i cijenu najma. 'Ugovor je 599 eura mjesečno plus 304 eura za kasko, registraciju i osiguranje', kazala je.

Podsjetimo, vlasnik automobila koji je u najmu roditelja Gabrijele Žalac je šibenski poduzetnik Josip Stojanović Jolly. Upitana da li joj je Jolly pogodovao, kazala je da nije. 'Ja poznajem, poznavala sam i poznavat ću gospodina Stojanovića', kazala je.

Dodala je da je od kad je ministrica par puta ručala s njim. 'Nisam ni u kojem slučaju pogodovala', kazala je.

Na pitanje da li joj netko smješta, Žalac je rekla: 'Nakon ovih 10 dana iskustva rekla bih apsolutno da.'

Nije željela okriti tko, a na pitanje radi li se o unutarstranačkim sukobima dodala je: 'I to se obrisi nekako daju naslutiti. Da, netko iz stranke.'

Razlog zbog kojeg bi joj netko podmetao nije otkrila. 'Ostat ću suzdržana', kazala je.

'Neke insinuacije i dokaze imam', kazala je.

  • +22
Sva lica Gabrijele Žalac Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Upitana je li problem u smjeni generacija u HDZ-ovim redovima u Slavoniji, rekla je: 'Ne znam, uvijek je problem u smjeni generacija'.

Na ponovljeno pitanje kome smeta, kazala je: 'Ne znam kome smetam, ali nekako mi se obrisi kristaliziraju.'

Govoreći o prometnoj nesreći, kazala je da je vozila 30 do 40 kilometara na sat te da na dan nesreće nije bila dovoljno pribrana kako bi se obratila medijima. Spreman je, kaže, na ostavku ovisno o odluci DORH-a.

' U ponedjeljak sam došla pred novinare i pokazala moju vozačku dozvolu koja je istekla, za što mi je žao. Vozačku sam izvadila 1997. Ona je vrijedila do 65 godina. 1999. sam se udala. 2006. sam mijenjala sve dokumente', kazala je Žalac.