ŠEF ŠUMARIJE SABORSKO-PLAŠKI

Samovoljno uklanja table s miniranih područja?

14.03.2009 u 16:13

Bionic
Reading

Upravitelj Šumarije Saborsko–Plaški samovoljno uklanja table s miniranih područja, izjavio je to Miloš Šumonja, obrtnik iz Plaškog, koji je cijelu stvar, kako je kazao, još lani prijavio i policiji

Osobno je, priča dalje Šumonja, vidio upravitelja kako vozi znakove, koji upozoravaju na polja smrti, u službenom automobilu i tvrdi da su maknuta sva upozorenja sa šumskih područja koja su poznata kao izuzetno opasna.
Dva su razloga ovakva ponašanja upravitelja Šumarije Saborsko–Plaški, kaže Šumonja.

Prvi je da, unatoč minama, to minirano područje uvrsti u plan za sječu. A drugi može biti, ističe Šumonja, da je ploče s upozorenjem maknuo kako bi mogao dovesti ovlaštenog geodeta za utvrđivanje gabarita parcela. Jer, tvrdi, geodet na minirano područje ne bi htio doći, javlja Radio Mrežnica

Šumonja sa Šumarijom ima spor oko šumske granice. Odnosno, tvrdi da mu je upravitelj zatvorio radilište na njegovoj privatnoj parceli i još ga lani krajem godine prijavio policiji da izvlači drva iz Šumarijine šume. Kada je policiji išao dati svoj iskaz, spomenuo je da upravitelj Šumarije miče ploče upozorenja s minskih polja. Policija je, tvrdi, ostala šokirana.
Što se kasnije događalo s prijavom, Šumonja ne zna. Tvrdi da cijelu priču nije želio podijeliti s javnosti zbog svog spora s upraviteljem Šumarije, već zato što su mine u plaščanskim šumama već uzimale danak. A uklanjanjem oznaka o minama i radnici Šumarije i ostali kooperanti bit će poslani u smrt.