odgovorili kamikazama

Rusija u potrazi za ratnim zrakoplovima uključenim u napade na Krim

15.09.2023 u 17:38

Bionic
Reading

Kijev je u petak priopćio da je napad ruske bespilotne letjelice tijekom noći na regiju u kojoj se nalazi ukrajinska vojna zračna luka pokazao da Moskva traži ratne zrakoplove uključene u ovotjedne napade na Krim pod ruskom okupacijom

Ukrajinske zračne snage priopćile su da je Rusija ispalila 17 bespilotnih letjelica "kamikaza" na središnju regiju Hmjelnicki u kojoj se nalazi zračna baza Starokostiantiniv, koja je više puta napadana tijekom rata. U izjavi je rekao da ih je sve oborio.

Krhotine su oštetile dvije kuće i razbile prozore na školi, ali nitko nije ozlijeđen, rekao je regionalni dužnosnik Serhij Tiurin.

"Regija Hmjelnicki je napadnuta. Razumijemo što neprijatelj traži: gdje je zapovjedništvo sakrilo naše bombardere nakon nedavnih događaja u moru blizu Krima", rekao je pukovnik zračnih snaga Jurij Ihnat u televizijskim komentarima.

Rusija, koja je napala Ukrajinu prije gotovo 19 mjeseci, nije odmah komentirala njegove izjave. Ukrajina je priopćila da je rano u srijedu izvela raketni napad na brodogradilište u krimskoj luci Sevastopolj i da su ozbiljno oštećena dva broda.

Napad na Sevastopolj Izvor: Profimedia / Autor: east2west news / WillWest News / Profimedia

Kijev nije rekao koje su rakete korištene. Sky News je izvijestio da su u operaciju uključene krstareće rakete Storm Shadows koje je ispaljivao ukrajinski ratni zrakoplov Rusija je od Ukrajine preuzela i anektirala strateški crnomorski poluotok Krim 2014.