rat u ukrajini

Zelenski zadovoljan zbog uništenja ruskog protuzračnog sustava na Krimu: 'Hvala vam na trijumfu!'

15.09.2023 u 06:12

Bionic
Reading

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozdravio je u četvrtak uništenje ruskog protuzračnog obrambenog sustava na anektiranom poluotoku Krimu.

"Posebno treba spomenuti cjelokupno osoblje ukrajinske sigurnosne službe kao i naše pomorske snage", rekao je Zelenski u svojoj noćnoj videoporuci, prenosi Reuters.

"Zahvaljujem vam na današnjem trijumfu", rekao je, misleći na ruski protuzračni obrambeni sustav "Trijumf". "Uništen je protuzračni obrambeni sustav osvajača. Vrlo značajno, bravo", poručio je.

Ukrajina je u četvrtak priopćila da je napala dva ruska patrolna broda i uništila sofisticirani sustav protuzračne obrane na zapadu okupiranog Krima, pojačavajući svoje udare kako bi osporila dominaciju Moskve u crnomorskoj regiji.

Napadi su uslijedili dan nakon što je Kijev rekao da su ozbiljno oštetili rusku podmornicu i desantni brod koji su bili na popravku u raketnom napadu na brodogradilište u krimskoj luci Sevastopolj, domu ruske Crnomorske flote.

Ukrajinska vojska je u objavi na Telegramu rekla da je pogodila dva ruska patrolna broda u jugozapadnom dijelu Crnog mora, uzrokujući "određenu štetu" u jutarnjem napadu.