SEKS AFERA

Ruby došla na sud, Berlusconi traži odgodu

14.01.2013 u 14:02

Bionic
Reading

Plesačica marokanskog podrijetla zvana Ruby stigla je u ponedjeljak na sud u Milanu svjedočiti u postupku protiv bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija optuženog za seks s maloljetnicom, ali je njegova obrana zatražila odgodu suđenja do završetka parlamentarnih izbora u veljači

Danas 20-godišnja Ruby ili pravim imenom Karima El Mahroug koja je stigla je na sud praćena gomilom fotografa, bila je maloljetna kada je bivši premijer priređivao zabave za mlade djevojke u svojoj rezidenciji.

El Mahroug je trebala svjedočiti u prosincu no nije se pojavila na sudu jer je bila na odmoru u Meksiku.

Niccolo Ghedini, član Berlusconijeva braniteljskog tima rekao je da su zatražili odgodu suđenja do završetka parlamentarnih izbora u veljači kako medijski odjek procesa ne bi utjecao na kampanju.

Suci su se povukli na vijećanje. Berlusconi (76), predvodi stranku desnog centra Narod slobode (PDL) na izborima zakazanima za 24. i 25. veljače, no još se ne zna hoće li se kandidirati za premijera.

Od početka kampanje u prosincu bivši premijer poboljšao je popularnost u anketama koje pobjedu ipak predviđaju koaliciji lijevog centra.

Slučaj Ruby nije jedini proces koji se vodi protiv bivšeg premijera no medijski je najatraktivniji jer je optužen za plaćanje seksualnih usluga maloljetnici, dok se drugi procesi vode po optužbama za korupciju.

Berlusconi odbacuje sve navode optužnice.